De oorlogsverklaring van Rutte trends op Twitter

de-oorlogsverklaring-van-rutte-trends-op-twitter

20-06-22 04:48:00,

De recente uitspraak van premier Rutte over “onze oorlog” in Oekraïne, is een “schending van de Grondwet en dus strafbaar”, aldus PVV-leider Geert Wilders.

Volgens Wilders sleept Rutte de Nederlanders illegaal mee in een oorlog. “Het is niet onze oorlog Rutte en als je dat echt gelooft ben je in overtreding van de Grondwet en dus strafbaar.” Wilders verwees naar artikel 96 van de Nederlandse Grondwet, waarin staat: “Het Koninkrijk wordt niet in oorlog verklaard dan met voorafgaande toestemming van de Eerste Kamer,” bericht Freewestmedia.com.

Een journalist vroeg premier Rutte tijdens de wekelijkse persconferentie na de ministerraad van vorige week of de Nederlanders in een oorlog werden getrokken die niet de hunne is. Hij antwoordde dat “die oorlog daarginds de onze is” met verwijzing naar Oekraïne.

Al heel snel waren de hashtags “niet mijn oorlog” en “niet onze oorlog” trending op Twitter. De mensen wezen er ook op dat de premier met deze uitspraak de wet overtrad.

In strijd met de wet

“Rutte spreekt over ‘onze oorlog’. Dat is dus een oorlogsverklaring aan Rusland. Maar voor zo’n verklaring heeft hij volgens de Nederlandse Grondwet de instemming van de Tweede en Eerste Kamer nodig. Met zijn verklaring handelt hij dus in strijd met de wet,” legde journalist Joost Niemoller uit.

“Een parlementair debat over de oorlogsverklaring van Rutte lijkt wel het minste wat hij kan doen. Of gaan we weer in stilte voorbij en zitten we in een oorlog zonder dat er een woord gewisseld wordt?”

Schrijver Leon de Winter eiste dat Rutte zou aftreden. “Nu Poetin dit weet, is Nederland een doelwit voor Russische raketten vanuit onderzeeërs en vanuit de lucht. Rutte moet dit onmiddellijk terugnemen en aftreden,” benadrukte De Winter.

Ook rechtsfilosofe Raisa Blommestijn merkte op: “Ik vraag me af of de deugmensen wel beseffen dat de uitspraak van Rutte dat “de oorlog in Oekraïne van ons is” iets meer betekent dan een Oekraïense vlag hijsen of deze in uw bio zetten.”

Het negeren van de Nederlandse Grondwet wordt een gewoonte voor mainstream politici
Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) stelde de minister van Buitenlandse Zaken intussen 14 vragen over de omstreden Bilderbergconferentie. Hij beantwoordde geen van deze vragen. Hoekstra verschool zich achter de Chatham House Rules om controle te vermijden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: