De weg naar een nucleair Armageddon

de-weg-naar-een-nucleair-armageddon

20-06-22 05: 36: 00,

Dames en heren, we staan voor een groot gevaar. De leider van een grote Europese mogendheid wil territoriale veranderingen doorvoeren. Hij is omringd door vijandige machten die hem bedreigen. Hij wil geen oorlog met andere landen, maar als de vijandige mogendheden hem blijven omsingelen, zal hij vechten. Er dreigt een Europese oorlog.

U denkt waarschijnlijk dat ik het over de huidige crisis tussen Rusland en Oekraïne heb, maar dat is niet zo. Ik heb het over Europa net voor het begin van de Tweede Wereldoorlog in september 1939. In die tijd wilde Hitler kleine territoriale revisies met zijn Poolse buurman. Oost-Pruisen werd afgesneden van de rest van Polen door een strook grondgebied die de Poolse Corridor werd genoemd.

De grote Britse historicus A.J. P. Taylor legt uit: “Het verlies van grondgebied aan Polen was voor de meeste Duitsers de onuitwisbare smet op Versailles. Toen Hitler van plan was met Polen samen te werken, ondernam hij een gewaagde onderneming om deze grief recht te zetten.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: