Economische prognoses: China verstoot VS van eerste plaats en India springt podium op (visuals) – Café Weltschmerz

economische-prognoses:-china-verstoot-vs-van-eerste-plaats-en-india-springt-podium-op-(visuals)-–-cafe-weltschmerz

20-06-22 09:14:00,

Over tien jaar heeft China de VS economische gezien van de eerste plaats verdreven. Dat zal voor veel mensen geen verrassing zijn. Maar hoe kan India zijn Bruto Binnenlands Product in vijftien jaar tijd verdrievoudigen en klimmen van de zevende naar de derde plaats? Wat zal er gebeuren met het vergrijzende Japan? The Visual Capitalist maakt de verschuivingen in de wereldeconomie letterlijk inzichtelijk.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom is het soms zo fijn als er goede visuals beschikbaar zijn die data weten te vangen in duidelijke plaatjes. Zeker wanneer het om de economieën van meerdere landen over langere tijd gaat. Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Wie zijn de grootste stijgers (India) en dalers (Spanje en Italië onder meer)?

Hieronder de verschuivingen in beeld gebracht. Open het bericht op Twitter. Wie meer wil lezen over de kracht van India of het exacte moment waarop China de VS van de troon stoot, kan hier terecht.

Visualizing the Coming Shift in Global Economic Power (2006-2036p) 💪https://t.co/SyDfR0agL8 pic.twitter.com/TufZo1lZYp

— Visual Capitalist (@VisualCap) June 13, 2022

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: