Europarlementslid waarschuwt voor Europese digitale identiteit: “We mogen dit niet laten gebeuren”

europarlementslid-waarschuwt-voor-europese-digitale-identiteit:-“we-mogen-dit-niet-laten-gebeuren”

20-06-22 05: 38: 00,

Europarlementariër Rob Roos (JA21) is zeer bezorgd over de Europese digitale identiteit. Op het eerste gezicht lijkt het een praktisch instrument, maar er zijn grote risico’s aan verbonden, zei hij in het Europees Parlement.

“Er zijn veel aanwijzingen dat de e-ID uiteindelijk misbruikt zal worden. Het risico is dat bedrijven en overheden toegang krijgen tot meer persoonsgegevens dan waar ze recht op hebben”, aldus Roos.

“Als je deze gegevens niet deelt, heb je opeens geen toegang meer tot essentiële onderdelen van de samenleving”, waarschuwde het Europarlementslid. “Dat is wat er gebeurd is met de Covid pas. Het is verschrikkelijk. Ik wil nooit meer dat mensen op deze manier worden uitgesloten.

Ik vrees dat het gebruik van e-ID helemaal niet vrijwillig zal blijven. Online anonimiteit zal verdwijnen en burgers zullen niet langer zelf kunnen beslissen welke informatie zij willen delen. In amendement 9 kunnen we de basis van dit systeem al zien: Alle transacties van de gebruiker zouden standaard worden opgeslagen,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: