Is (klimaat)angstgeneratie gebaat bij therapeut Billie Eilish? – Café Weltschmerz

is-(klimaat)angstgeneratie-gebaat-bij-therapeut-billie-eilish?-–-cafe-weltschmerz

20-06-22 10:23:00,

Billie Eilish, ook wel de stem van generatie Z genoemd, wendt haar bekendheid aan om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Op een heel eigen manier, zo bleek tijdens het concert van de twintigjarige in de Ziggo Dome.

Eilish is anders dan anderen, vindt oud-Op1 presentatrice Talitha Muusse. Naar aanleiding van het concert van de zangeres op zaterdag 18 juni schrijft ze op Twitter: ‘Nog nooit bij een concert geweest waar je een mediatie ademhaling moet doen, een visualisatie van je problemen en dan schreeuwen, de persoon naast je omhelzen en ‘Stop climate change man’. Gen Z knowsss.’

Nog nooit bij een concert geweest waar je een mediatie ademhaling moet doen, een visualisatie van je problemen en dan schreeuwen, de persoon naast je omhelzen en ‘Stop climate change man’. Gen Z knowsss @billieeilish pic.twitter.com/iqyw1L0fDp

— Talitha Muusse (@talithamuusse) June 18, 2022

Een stap verder

Eilish is niet de eerste die haar beroemdheid aanwendt om maatschappelijk bewustzijn te kweken. Onder aanvoering van Bono liet U2 jarenlang van zich horen met politieke statements. Hun stadionconcerten werden bijvoorbeeld voorzien van Oost-Duitse trabanten (auto’s dus) en zaten vol met verwijzingen naar onder andere de Golfoorlog die begin jaren ’90 gaande was.

De Britse band Coldplay werd duidelijk geïnspireerd door de popgroep en vroeg op haar manier aandacht voor FairTrade en aanverwante zaken. Momenteel geven de bandleden aan dat ze tijdens hun tour alleen schone energie willen gebruiken.

De Amerikaanse zangeres gaat nog verder zo lijkt het. Ze ontwikkelt zich mogelijk tot de Greta Thunberg van de popmuziek, aldus dagblad Trouw. Het ondersteunt die bewering door haar mededeling in de documentaire Overheated dat ze aan klimaatangst lijdt, haar steun voor Music declares Emergemcy en haar samenwerking met  ‘groene organisatie’ Reverb.

Pride

‘En toen gaf iemand haar ook nog een Pride vlag,’ laat Muusse weten via social media. Het concert van Eilish is daarmee mogelijk niet alleen ‘een concert, liefdesverklaring en therapiesessie ineen,’ zoals de christelijke krant in een ander artikel noteert. Het heeft ook alle kenmerken van een woke-manifestatie.

En toen gaf iemand haar ook nog een #pride vlag pic.twitter.com/b5jApeBdiN

— Talitha Muusse (@talithamuusse) June 18,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: