NachDenkSeiten:ㅤ “Onberekenbaar” – Hoorzitting in Berlijn over de gevolgen van een olie- en gasembargo voor de economie en de bevolking

nachdenkseiten:ㅤ-“onberekenbaar”-–-hoorzitting-in-berlijn-over-de-gevolgen-van-een-olie-en-gasembargo-voor-de-economie-en-de-bevolking

20-06-22 12: 02: 00,

Ondanks vele waarschuwende stemmen wil de Duitse regering een volledig embargo instellen tegen Russische olie, en er is ook een gasembargo in de maak. Vooral de metropoolregio Berlijn-Brandenburg zou hierdoor worden getroffen: 75 procent van de energievoorziening van Berlijn is momenteel gebaseerd op olie en gas. 95 procent van de totale oliebehoefte van Berlijn is afkomstig van de raffinaderij in Schwedt, die tot dusver uitsluitend Russische olie heeft verwerkt. Tegen deze achtergrond is er in de Berlijnse Senaat een hoorzitting gehouden over de mogelijke gevolgen. De NachDenkSeiten hebben deze informatieve gebeurtenis gevolgd en gedocumenteerd voor onze lezers. Door Florian Warweg

Opvallend aan de hoorzitting was het feit dat geen enkel parlementslid zich voor het olie-embargo uitsprak. Terwijl de vertegenwoordigers van Die Linke, SPD, CDU en AfD waarschuwden voor de economische en sociale gevolgen van het olie-embargo en zich er zelfs expliciet tegen uitspraken, onthielden de Groenen en FDP zich van een oordeel en spraken noch hun goedkeuring noch hun afkeuring hierover uit.

De inhoud van de hoorzitting in het Berlijnse Huis van Afgevaardigden werd ingeleid en gemotiveerd op 15. De inhoud van de hoorzitting werd door de woordvoerder voor het energiebeleid van de Linkse Partij, Alexander King, in de stadsregio Berlijn-Brandenburg ingeleid onder de titel “Gevolgen van een energie-embargo voor de energievoorziening en de industrie en handel in de stadsregio Berlijn-Brandenburg”. Deze verwees naar het onlangs goedgekeurde olie-embargo van de EU en dat het heel goed mogelijk zou zijn geweest uitzonderingsregels voor de raffinaderijen in Schwedt en Leuna te realiseren, maar dat de bondsregering daar bewust van heeft afgezien en heeft besloten tot een volledige uitfasering van Russische olie tegen het einde van 2022. Hij verklaarde verder:

“Dit roept natuurlijk een aantal vragen op die we graag met u willen bespreken,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: