Oekraïne waarschuwt nu: “Bereid je voor op het ergste in de Donbas”; Kharkiv wordt waarschijnlijk de volgende “frontlinie”-stad

oekraine-waarschuwt-nu:-“bereid-je-voor-op-het-ergste-in-de-donbas”;-kharkiv-wordt-waarschijnlijk-de-volgende-“frontlinie”-stad

20-06-22 05: 37: 00,

Het Russische leger spreekt van nieuwe “successen” in de Donbass-regio na berichten van enkele dagen geleden dat de Oekraïense troepen hun opmars in Sievierodonetsk mogelijk hebben gestuit. “Het offensief richting Sievierodonetsk ontwikkelt zich succesvol,” zei de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie Igor Konashenkov zondag in een videotoespraak.

Hij zei dat het sleuteldorp Metyolkine aan de oostelijke rand van de stad was veroverd. Tegelijkertijd gaf de Oekraïense gouverneur van de provincie Luhansk, Serhiy Haidai, toe dat “de situatie in Severodonetsk zeer moeilijk is”, omdat de Oekraïense strijders in de minderheid en in de minderheid met wapens zijn.

Terwijl Severodonetsk het slachtoffer dreigt te worden van de oprukkende Russen, die een week geleden het centrum van de stad bereikten, probeert Rusland, volgens de Oekraïense regering, van Kharkiv weer een “frontlijnstad” te maken door artillerie naar de naburige oblast te verplaatsen, vermoedelijk om de beschietingen te hervatten.

Kharkiv is de op één na grootste stad van Oekraïne, met een vooroorlogs inwonertal van ongeveer 1,4 miljoen, en ligt in het noordoosten.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: