Redactionele aanbeveling: – Paniekaankopen in Kaliningrad nu Litouwen Russische spoorwegen “sanctioneert”

paniekaankopen-in-kaliningrad-nu-litouwen-russische-spoorwegen-“sanctioneert”

20-06-22 06:33:00,

Heeft Europa’s laatste en weinig opgemerkte anti-Rusland stap de wereld dichter bij de Derde Wereldoorlog gebracht? Het Baltische EU/NAVO-lid Litouwen heeft een verbod ingesteld op alle doorvoergoederen per spoor die naar Ruslands uiterst westelijke exclave Kaliningrad gaan, nadat de vervoersautoriteiten de provocerende maatregel aanvankelijk op vrijdag hadden aangekondigd.

Onderstaande video toont paniekaankopen door Russen die in Kaliningrad wonen, een van het vasteland losgemaakt deel van Rusland, genesteld tussen Litouwen en Polen. Het hamsteren is begonnen omdat Litouwen de Russische spoorwegtransporten naar de oblast (staat) heeft afgesneden, schrijft Hal Turner.

Al meer dan dertig jaar bestond er een overeenkomst tussen Rusland en Litouwen dat de oblast (staat) Kaliningrad bevoorraad zou worden via de Russische spoorlijn door een smalle strook land, de Suwalki-kloof genaamd, die vanuit Rusland langs de zuidoostelijke grens van Litouwen loopt. De overeenkomst hield in dat de treinen met rust gelaten zouden worden, en zouden fungeren als een soort bevoorradingstunnel voor de Russen die in Kaliningrad woonden.

Dat alles eindigde 48 uur geleden, toen Litouwen het op zich nam om te verklaren dat sancties tegen Rusland (wegens zijn speciale militaire operatie in Oekraïne) zouden worden toegepast op treinen van/naar Kaliningrad.

Dit betekent dat er vrijwel geen doorvoer meer kan plaatsvinden tussen Rusland en zijn meest westelijke staat.

De mensen in Kaliningrad vrezen dat zij zullen verhongeren omdat zij van de bevoorrading zijn afgesneden. Die vrees veroorzaakte paniek, en gisteren en vannacht vonden er paniekaankopen plaats, zoals te zien is in de video hieronder:

Het lijkt erop dat Litouwen probeert Rusland te dwingen om hen militair aan te vallen over dit nieuwe embargo. Zij willen dat dit gebeurt, omdat Litouwen lid is van de NAVO, en zodra er een aanval plaatsvindt, zal Litouwen zich beroepen op artikel 5 van het NAVO-verdrag, de collectieve zelfverdediging.

Dat zou meteen ALLE landen van de NAVO, in oorlog brengen met Rusland, en dat is precies wat de NAVO wil, om op die manier Rusland rechtstreeks te kunnen aanvallen om zijn operatie in Oekraïne te stoppen.

Het probleem met deze denkwijze is echter dat de president van Rusland duidelijk heeft gemaakt, “dat het een oorlog zal worden die niemand zal winnen.” Dat is een eufemisme voor een nucleaire oorlog.

President Poetin,

 » Lees verder