The Saker:Gele vesten winnen: het einde van vakbonden als erfelijke koningen van Westers links

the-saker:gele-vesten-winnen:-het-einde-van-vakbonden-als-erfelijke-koningen-van-westers-links

20-06-22 09: 34: 00,

door Ramin Mazaheri voor de Saker blog

De 51-daagse algemene staking van 2019-20 – de langste arbeidersbeweging in de Franse geschiedenis – was de beste van tijden en de slechtste van tijden, om een Dickensiaanse verwijzing naar progressief Frankrijk te gebruiken.

Het was bewonderenswaardig dat de treinarbeiders dachten dat zij alleen het gewicht van het stoppen van Emmanuel Macrons zelfbenoemde neoliberale Revolutie moesten of konden dragen – het was pathetisch dat een algemene staking pas op 5 december verscheen, 2019, of 383 dagen nadat de Gele Vesten voor het eerst het duidelijk revolutionaire sentiment in heel Frankrijk hadden geopenbaard.

(Dit is het zestiende hoofdstuk in een nieuw boek, France’s Yellow Vests: Western Repression of the West’s Best Values. Klik hier voor het artikel dat dit boek aankondigt en de doelstellingen ervan uitlegt.)

De enorme steun voor de algemene staking bewijst dat de situatie in Frankrijk zich inderdaad in een revolutionaire situatie bevond,

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: