The Washington Post: Biden zal “een wereldwijde recessie en toenemende honger” aanvaarden om Rusland te stoppen

the-washington-post:-biden-zal-“een-wereldwijde-recessie-en-toenemende-honger”-aanvaarden-om-rusland-te-stoppen

20-06-22 07:01:00,

Ziet u op dit moment in uw persoonlijke leven veel energie om Oekraïne te steunen? In het begin deden de media gewoon het hele “slechte ding is slecht, de goeden zeggen dat slechte ding slecht is” verhaal, en de mensen gingen daarin mee, en zeiden dat ze Oekraïne steunden, zetten vlaggetjes in hun biografie en zo verder. Mensen zijn sociale wezens, en in het tijdperk van de elektronische media is het manipuleren van sociale signalen om gedrag te sturen een volledig ontwikkelde wetenschap en technologie, schrijft Andrew Anglin.

Maar, zoals het voorgesteld werd, zou de oorlog in Oekraïne niets kosten. Nu beweert men dat hij heel wat gaat kosten – economische ineenstorting en wereldwijde voedseltekorten.

Zal het pro-oorlog sentiment sterk blijven?

RT:

De VS zijn bereid Oekraïne in het conflict met Rusland voor de lange termijn te steunen, zo bericht de Washington Post, die regeringsfunctionarissen citeert die zeggen dat de plannen al enige tijd in de maak zijn.

Een hoge medewerker van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde de Post vrijdag dat president Joe Biden graag een “uiteindelijk onderhandelde conclusie [van de gevechten] zou zien,” waarbij hij de hoop uitsprak dat golven van westerse wapentransporten naar Kiev en de harde sanctiecampagne tegen Moskou het vermogen van de Europese macht om te vechten zouden verzwakken.

“Hoewel het zeker een uitdaging is – we maken er geen geheim van – hoe we deze stormachtige wateren moeten bevaren, is onze leidraad dat de uitkomst dat Rusland zijn maximalistische eisen kan waarmaken, echt slecht is voor de Verenigde Staten, echt slecht voor onze partners en bondgenoten, en echt slecht voor de wereldgemeenschap,” zei de niet bij naam genoemde ambtenaar.

Zij voegden eraan toe dat het team van Biden “de mogelijkheid van een langdurig conflict met wereldwijde overloopeffecten” al vóór februari had besproken, in een periode waarin Amerikaanse functionarissen herhaaldelijk een op handen zijnde aanval van Rusland voorspelden.

Hoewel de steun aan de Oekraïense regering voor Washington kostbaar is geweest – het land heeft sinds maart meer dan 50 miljard dollar aan verschillende vormen van hulp besteed – merkte de Post op dat Biden bereid is “een wereldwijde recessie en toenemende honger” te riskeren om te voorkomen dat Rusland zijn doelstellingen bereikt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: