Dissident One:ㅤDe misdaden van de farmaceutische industrie – DissidentNL

dissident-one:ㅤde-misdaden-van-de-farmaceutische-industrie-–-dissidentnl

21-06-22 12:00:00,

Richard Horton, de hoofdredacteur van de Lancet, merkte ooit op:

De geschiedenis van de geneeskunde is bezaaid met prachtige eerste resultaten die na verloop van tijd niet zo prachtig blijken te zijn – of in feite zelfs ongunstig… er zijn een hele reeks recente voorbeelden waarbij voorlopige gegevens tot veel opwinding leidden en veranderingen in de klinische praktijk teweegbrachten en we ons uiteindelijk realiseerden dat ze meer kwaad dan goed hadden gedaan. Waarom leren we deze lessen nooit?

De farmaceutische industrie maakt geneesmiddelen voor medische doeleinden. De industrie voert over de hele wereld campagne voor sterkere octrooien, hoewel veel economen zeer kritisch staan tegenover octrooien in de geneeskunde. In sommige gevallen worden gepatenteerde medicijnen verkocht voor duizenden malen de prijs die ze zouden kosten als er geen patenten waren, meldt Rod Driver. De industrie illustreert enkele van de slechtste aspecten van bedrijfsmacht,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: