Dissident One:ㅤRusland eist dat Litouwen “openlijk vijandige” blokkade opheft – Beraadt zich op maatregelen – DissidentNL

dissident-one:ㅤrusland-eist-dat-litouwen-“openlijk-vijandige”-blokkade-opheft-–-beraadt-zich-op-maatregelen-–-dissidentnl

21-06-22 06:00:00,

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gereageerd op de gedeeltelijke blokkade van Kaliningrad door Litouwen, en schrijft in een verklaring dat zij de “provocerende maatregelen” als “openlijk vijandig” beschouwt en waarschuwt dat het Kremlin actie kan ondernemen om “zijn nationale belangen te beschermen”.

Kaliningrad ligt ingeklemd tussen de EU en de NAVO-leden Polen en Litouwen. Voorraden uit Rusland worden aangevoerd via spoor- en gaspijpleidingen door Litouwen – dat vorige week aankondigde de doorvoer per spoor te verbieden van goederen waarop EU-sancties van toepassing zijn, waaronder steenkool, geavanceerde technologie, metalen en bouwmaterialen, meldt Zero Hedge.

“Indien in de nabije toekomst de doorvoer van goederen tussen de regio Kaliningrad en de rest van het grondgebied van de Russische Federatie via Litouwen niet volledig wordt hersteld, behoudt Rusland zich het recht voor maatregelen te nemen om zijn nationale belangen te beschermen”,

 » Lees verder op site Dissident One