Extreem woke? Washington Post schorst journalist na grap op Twitter – Café Weltschmerz

extreem-woke?-washington-post-schorst-journalist-na-grap-op-twitter-–-cafe-weltschmerz

21-06-22 07:25:00,

‘Iedere vrouw is bi. Je moet er alleen achter komen of het bipolair of biseksueel is.’ Goede of slechte grap? Hoe dan ook, geen reden om iemand te schorsen voor het plaatsen ervan. De Washington Post deed het wel toen verslaggever Dave Weigel de post van comedian en podcaster Cam Harless retweette op Twitter.

Hieronder het bericht op Twitter waar het allemaal mee begon. Wat er daarna gebeurde wordt haarfijn uitgelegd door bijvoorbeeld de New York Post. Weigel retweette de grap, zijn ‘collega’ Felicia Somnez ‘deed aangifte’ en Weigel werd voor een maand geschorst door zijn werkgever.

Saillant detail: Weigel verdedigde Somnez twee jaar geleden nadat zij een controversieel bericht op Twitter plaatste.

Every girl is bi. You just have to figure out if it’s polar or sexual.

— Cam Harless (@hamcarless) June 2, 2022

Hieronder een item van de talkshowhost Bill Maher (Real Time with Bill Maher, uitgezonden op zender HBO). Hij neemt de kijker mee in de gebeurtenissen, en plaatst het in een context van deugende millenials en safe spaces. Volgens Maher “vat niets beter samen wat er mis is met de huidige journalistiek dan de saga van The Washington Post.”

Ten slotte brengt hij het Watergate-schandaal van vijftig jaar geleden in herinnering. De onthullingen rond oud-president Richard Nixon bezorgden de krant destijds wereldfaam. Tegenwoordig houden ze zich volgens Maher echter bezig met dit soort zaken “voor huilende baby’s.” Hij roept uit: “Hebben jullie niets beters te doen?!”

Nothing captures what’s wrong with today’s “journalism” like the sad saga of what happened last week at The @WashingtonPost. pic.twitter.com/pqnPYNfT0g

— Bill Maher (@billmaher) June 18, 2022

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: