Redactionele aanbeveling: – Heroverweging van het Wereld Economisch Forum

herziening-van-de-aanbeveling:-–-heroverweging-van-het-wereld-economisch-forum

21-06-22 07: 53: 00,

Het Wereld Economisch Forum, geleid door Klaus Schwab, wordt nooit moe om alles te “heroverwegen”. Van de voedselketen over digitale identiteit en gezondheidszorg tot het herontwerp van het kapitalisme zelf – alles lijkt op tafel te liggen. Onze denkers in Davos hebben er een zaak van gemaakt om elk aspect van ons leven te herontwerpen, te reconstitueren, te herijken, te herordenen en te resetten. En altijd volgens de technocratische principes die zij bedenken op hun exclusieve, alleen voor genodigden toegankelijke conferenties. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik kan me niet herinneren dat ik iemand gevraagd of de bevoegdheid gegeven heb om mijn eigen leven opnieuw in te richten. Ik denk dat dat mijn werk is. Moeten we deze mensen niet zeggen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken – “We hebben dit onder controle”?

Ze lijken niet ontmoedigd en gaan toch door met de wereld opnieuw vorm te geven.

Misschien moeten we iets terugdoen en ons een nieuwe voorstelling maken van het Economisch Wereldforum en de zelfbenoemde elites die zijn rangen bevolken…

Een nieuwe voorstelling van Klaus Schwab

Als het over de heer Schwab gaat, is het moeilijk om hem niet voor te stellen als een SPECTRE-achtige superschurk, rechtstreeks uit een James Bond-film:

Maar dit is geen nieuw idee van hem. Een nieuwe voorstelling maken betekent iets veranderen, iets dat is, veranderen in iets dat het niet is, omdat je het zo wilt.

Dus als we Klaus Schwab opnieuw willen voorstellen, kunnen we misschien bij het begin beginnen, met de vader van Klaus Schwab, Eugen Schwab, die militair-industrieel aannemer was voor het Nazi-regime tijdens de Tweede Wereldoorlog.(Volgens onderzoeksjournalist Whitney Webb, leidde de oudere Schwab:

de door de Nazi’s gesteunde Duitse tak van een Zwitsers ingenieursbureau de oorlog in als vooraanstaand militair aannemer.

Dat bedrijf, Escher-Wyss, gebruikte slavenarbeid in de Nazi poging om een atoombom te ontwikkelen. Jaren later, toen Schwab deel uitmaakte van de raad van bestuur, keurde hij een initiatief goed om de Zuid-Afrikaanse apartheidsregering te helpen een atoombom te ontwikkelen.

In deze tijd waarin openlijk over herstelbetalingen wordt gesproken, zou een herinterpretatie van Klaus Schwab er misschien toe kunnen leiden dat het Economisch Wereldforum herstelbetalingen verricht aan de afstammelingen van slavenarbeiders (concentratiekampen) uit het nazi-tijdperk en voor hun rol bij de versterking van de apartheid in Zuid-Afrika.

Ten slotte, aangezien Schwab een beschermeling was van Henry Kissinger, die door sommigen als een oorlogsmisdadiger wordt beschouwd in zijn machinaties tegen verschillende landen in de wereld, zou een herconceptualisering van Klaus Schwab misschien ook een soort waarheid- en verzoeningsproces moeten omvatten ten aanzien van de landen en bevolkingsgroepen die Schwabs intellectuele mentor zoveel pijn en leed heeft toegebracht.

Heroverweging van de koolstofvoetafdruk van de elite

Dat de klimaatcrisis een massale herschikking van al onze levens vereist, lijkt nu al een uitgemaakte zaak. Als u kijkt naar de verschillende uitspraken van de talloze klimaatcongressen, waaronder Davos, zult u zien dat zij hierop aandringen:

  • Het bijhouden van individuele koolstofvoetafdrukken
  • Energierantsoenering (koolstofbelastingen)
  • Het elimineren van vlees uit ons dieet (“contextualiseren van vleesconsumptie”)
  • Het elimineren van particulier autobezit
  • Het elimineren van eengezinswoningen (“gentrifying” eengezinswijken)

Als je denkt aan het World Economic Forum als, leiderschap en vastberadenheid tonen in deze zogezegd ongekende crisis, dan zou het logisch en nobel zijn om eerst de meest koolstofintensieve vormen van reizen en opzichtige consumptie uit te bannen.

Privéjets en superjachten zouden onmiddellijk en zonder uitzonderingen moeten verdwijnen. Particuliere vliegtuigen zouden kunnen worden omgesmolten tot schroot en hergebruikt, zoals vermeld in de memo van UK Fires over het absolute nulpunt 2050. Alle superjachten zouden permanent naar derdewereldlanden kunnen worden verscheept en worden omgebouwd tot sociale woningen.

In het jaar 2016 waren er naar schatting 10.000 superjachten (van meer dan 28 meter) in de wereld, en elk jaar 150 worden er meer gebouwd. Als één enkel superjacht kan worden herbestemd om 50 gezinnen met een laag inkomen te huisvesten, kunnen we 500.000 permanente huisvesting bieden aan gezinnen wereldwijd. Iedereen heeft een huis nodig, niemand heeft een superjacht nodig. Door het bezit van jachten en privéjets in een nieuwe context te plaatsen, kunnen we de woningnood op een koolstofneutrale manier aanpakken.

Alle Davos-vergaderingen en supertoppen zouden voortaan per videoconferentie kunnen worden gehouden, waardoor de koolstofvoetafdruk van dergelijke vergaderingen nog verder zou worden verkleind.

Ten slotte zou iedere deelnemer aan Davos of het WEF die actieplannen steunt of promoot die uit deze bijeenkomsten voortvloeien, wettelijk verplicht moeten worden om zijn eigen consumptiegedrag in overeenstemming te brengen met de aanbevelingen, zelfs voordat deze aanbevelingen beleid worden.

Dit zou betekenen: Afzien van auto’s met verbrandingsmotor, privéjets, jachten, tweede, derde, vierde, vijfde of zesde huizen en vleesonthouding.

Heroverweging van CBDC’s en sociaal krediet.

Het lijdt geen twijfel dat digitale centralebankvaluta’s het smeermiddel zullen zijn waarmee door het WEF geïnspireerde programma’s voor sociaal krediet zullen worden uitgevoerd.

WEF-thema’s bevatten altijd politiek correcte modewoorden als “inclusie”, “diversiteit” en “empowerment”. Dus wat is een betere manier om opnieuw na te denken over CBDC’s dan het hele gesprek te verplaatsen naar een wereldwijde, neutrale digitale munt die al bestaat en voor niemand ter wereld toegankelijk is?

Ik heb het natuurlijk over Bitcoin, die al bestaat en voldoet aan alle criteria voor inclusie, diversiteit en empowerment. En nog beter, het biedt absolute, onvervreemdbare rechten aan degenen die het bezitten – wie kan daar iets tegenin brengen?

Grondwettelijk verankerde mensenrechten heroverwegen

Over mensenrechten gesproken, de mensen van Davos bewijzen altijd lippendienst aan alles wat zij doen. In het laatste boek van Schwab, “The Great Narrative”, worden de mensenrechten, zoals die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de VN, officieel beleden:

De 193 lidstaten van de Verenigde Naties hebben een alomvattend stelsel van waarden bekrachtigd: de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.135 De 30 artikelen ervan, waarin de “fundamentele rechten en vrijheden” van het individu worden opgesomd en het universele karakter ervan wordt bevestigd als “inherent, onvervreemdbaar en geldig voor alle mensen”

vormen de basis voor een universeel stelsel van waarden. Dit boek omarmt humanistische waarden die duidelijk voorrang geven aan vrijheid, menselijke waardigheid en het nastreven van het algemeen welzijn.

Laten we dus eens kijken wat deze universele mensenrechten eigenlijk zijn. Laten we eens kijken naar de VN-Verklaring van de Rechten van de Mens, in het bijzonder naar artikel 12:

Niemand zal onderworpen worden aan willekeurige inmenging in zijn privé-leven, zijn familie- en gezinsleven, zijn woning of zijn correspondentie, noch aan aantasting van zijn eer of goede naam. Een ieder heeft recht op bescherming door de wet tegen dergelijke inmenging of aanslagen.

Artikel 13:

Een ieder heeft het recht zich vrij binnen de grenzen van iedere Staat te verplaatsen en er vrij te verblijven.

Een ieder heeft het recht welk land ook, met inbegrip van het zijne, te verlaten en naar zijn land terug te keren.

Artikel 17:

Een ieder heeft het recht om alleen of in gemeenschap met anderen goederen te bezitten.

Niemand mag willekeurig zijn eigendom worden ontnomen.

Artikel 18:

Eenieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting; dit recht omvat de vrijheid om zonder inmenging een mening te koesteren en door alle middelen en ongeacht grenzen inlichtingen en denkbeelden op te sporen, te ontvangen en door te geven.

Als we het WEF opnieuw bekijken, kunnen we aannemen dat het deze wereldwijd bekrachtigde rechten tegen zijn eigen leden afdwingt en staatshoofden uitwijst of verbant uit elk land dat deze rechten de afgelopen jaren heeft geschonden: namelijk Canada, Australië, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, bijna alle landen van de eurozone, en elk ander land dat zijn bevolking gevangen heeft gezet, gedwongen vaccinaties heeft opgelegd, andersdenkenden het recht op privacy heeft ontnomen, of op enigerlei wijze heeft gepleit voor herverdeling van rijkdom (eigendom).

Het grote verhaal van de “Grote Reset van de Vierde Industriële Revolutie” opnieuw uitvinden.

Het is leuk om het leven van andere mensen opnieuw te bedenken. Als je het voor iedereen uitgedacht hebt, is het moeilijk te begrijpen waarom iemand zich zou verzetten. Wij hebben een reeks inclusieve, herstellende en versterkende beginselen uiteengezet voor de partij in Davos, dus waarom doen zij dat niet?

Natuurlijk doen zij niet wat wij voorstellen. Waarom voelt het dan alsof wij ons onderdanig schikken wanneer zij onze grondrechten willen “recontextualiseren”?

De realiteit is dat niemand de morele autoriteit heeft om het leven van iemand anders te recontextualiseren, behalve dat van zichzelf. Dat is precies het punt van de hele Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties.

Te geloven dat een groot meesterbrein of een raad van wijze mannen kan uitdokteren hoe meer dan 8 miljard onafhankelijke geesten en lichamen het best kunnen leven, gaat de verbeelding te boven, het is pure illusie.

Het grootste minpunt is dat zij veel schade aanrichten door dit te geloven. Het is deze technocratische mentaliteit die de geschiedenis schrijft: Een kleine groep van zelfbenoemde elites denken dat ze alles onder controle hebben, en dan: Inflatie, ongelijkheid van rijkdom, ineenstorting van de samenleving, economische ondergang en tirannie. Proberen de uitkomst voor iedereen te controleren brengt chaos.

Er is werkelijk maar één ding dat iedereen kan controleren, en dat is hun eigen reactie op wat hen overkomt. Dat is alles. Maar je moet nederig zijn om dat te beseffen. Voor de mensen van Davos is nederigheid een verplichting.

Gelukkig is er een ander verhaal: het verhaal van de gedecentraliseerde revolutie. Het gaat om de vrijheid om eenzijdig te handelen, ongeacht wat anderen denken, en dat te doen zonder de rechten van anderen te schenden. Dit resulteert in een nobele alchemie, een positieve terugkoppelingslus.

Het is de basis waarop vrije markten en het kapitalisme zelf ontstaan. Het was de aanleiding voor de Reformatie, de Verlichting, de Renaissance en de Industriële en Informatierevoluties.

Wij kunnen een gemeenschappelijke reeks regels opstellen die bepalen wat 8 miljard van ons elkaar niet mogen aandoen. We hebben al zulke regels, generaties lang doorgegeven. Maar wij kunnen niet beslissen wat anderen moeten doen zonder hen zover te krijgen dat zij dat doen via een wederzijds overeengekomen uitwisseling van waarden.

Het Wereld Economisch Forum is een laatste uitwas van het industriële tijdperk, een laat stadium van het globalisme. Misschien oefent het nu nog te veel invloed uit, maar misschien is het zijn hoogtepunt voorbij.

Stel jezelf opnieuw voor

Aangezien de bemanning van Davos zich niet opnieuw zal laten vormen, zeker niet door ons gewone burgers, is het enige wat we kunnen doen dat echt praktisch is binnen de grenzen van de lichamelijke werkelijkheid, onszelf opnieuw vorm te geven.

In mijn laatste bericht over de bescherming van onszelf tegen de “Davos Man” citeerde ik Neville Goddard, een van de opmerkelijke denkers van de Gouden Eeuw van het Nieuwe Denken. Zijn boeken Ontwaakte verbeelding en De kracht van gewaarzijn bieden het tegengif voor hen die je leven naar hun hand willen zetten (beide boeken zijn opgenomen in de herdruk van Tarcher)

Hier is het geheim dat zij die over anderen willen heersen, niet willen dat je het weet: Verbeelding is een echte superkracht. Een die ons allen gegeven is.

Verbeelding is de poort naar de werkelijkheid. “De mens,” zei Blake, “is of de ark van God of een spook van aarde en water.” “Natuurlijk is hij slechts een natuurlijk orgaan, onderworpen aan de zintuigen.” “Het eeuwige lichaam van de mens is de verbeelding: dat is God zelf, het goddelijke lichaam. Jezus: wij zijn de leden ervan.

Ik ken geen betere en nauwkeurigere definitie van de verbeelding dan die van Blake. Door de verbeelding hebben we de kracht om alles te zijn wat we willen zijn. Door verbeelding ontwapenen en transformeren we het geweld in de wereld. Zowel onze meest intieme als onze meest ongedwongen relaties worden verbeeldingskrachtig wanneer wij ontwaken tot het “geheim dat van oudsher verborgen was” dat Christus in ons onze verbeelding is. Dan beseffen we dat we pas echt kunnen leven als we leven met verbeelding.

Het is vreemd dat Schwab en Co. vaak het woord “heruitvinden” gebruiken. Als men eenmaal de ware kracht van de verbeelding begrijpt, zoals beschreven door Goddard, namelijk dat zij de onderliggende scheppende kracht van het universum in zich draagt, dan is het zich opnieuw voorstellen van het leven van een ander een vorm van roof. Het is vampirisme, zowel economisch als spiritueel. Op grote schaal manifesteert het zich als een psychose van de massa-opvoeding.

De partij in Davos (misschien meer een coven) wil u doen geloven dat de macht aan hen toebehoort, zij zijn letterlijk de priesters van de tempel in de kerk van het laat-stadium globalisme.

Maar in werkelijkheid heeft iedereen deze supermacht. Als je je macht gebruikt, heb je je eigen lot in handen. Als genoeg mensen de controle nemen over hun eigen psychische en mentale tempel, de tempel van binnen, dan verliezen de heersers van de duisternis van deze wereld hun macht.

Als je niet actief de controle neemt over je gedachten en doelen, zal je hele leven iets zijn dat je zomaar toevalt. Als je je eigen idealen nastreeft en je eigen gedachten beheerst, breng je de universele levenskracht op je eigen unieke manier tot uitdrukking. Dit betekent niet dat u in staat zult zijn de “werkelijkheid naar uw hand te zetten”, wat de mensen van Davos proberen te doen.

Maar de doelen en aspiraties die u bereikt zullen tegengesteld zijn aan wat Klaus Schwab, de partij van Davos en het Wereld Economisch Forum denken dat u zou moeten doen, niet aan wat zij u toestaan te doen.

Als genoeg mensen dit doen: hun eigen lot in handen nemen, leven als soevereine individuen en hun eigen doelen en aspiraties nastreven, dan zal het niet veel uitmaken wat groepen van buitenaf denken van een tanend tijdperk.

” Lees verder