Hoe verwoest zijn de Duits-Russische betrekkingen intussen

hoe-verwoest-zijn-de-duits-russische-betrekkingen-intussen

21-06-22 11: 14: 00,

Uitspraken van Duitse politici in de afgelopen dagen en de Russische reacties daarop blijkt hoe verwoest de Duits-Russische betrekkingen zijn.

De toespraak van Poetin en het interview van Lavrov in de afgelopen dagen hebben aangetoond dat Rusland zich nu niet alleen openlijk van de VS, maar ook van de EU-staten – inclusief Duitsland – heeft afgekeerd. Wat historisch gezien bijzonder is aan de huidige situatie, is dat Duitsland zijn beleid als bemiddelaar tussen Oost en West, dat decennia lang succesvol is geweest, heeft opgegeven. Dit beleid, dat jarenlang werd gevoerd door Brandt, Schmidt, Kohl en Schröder 30, maakte een einde aan de Koude Oorlog en bood de kans op echte samenwerking in Europa. Merkel heeft dit beleid stap voor stap opgegeven en de huidige federale regering vernietigt zelfs de laatste restjes van het vertrouwen dat Merkel in de loop van decennia had opgebouwd.

De vonk die moet overslaan naar Rusland

Dezer dagen zijn er enkele opmerkelijke verklaringen afgelegd door vertegenwoordigers van de Duitse regering,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: