NachDenkSeiten:ㅤ “Alleen de Russen zijn homofoob!” of: Hoe een geopolitiek conflict wordt geïdeologiseerd

nachdenkseiten:ㅤ-“alleen-de-russen-zijn-homofoob!”-of:-hoe-een-geopolitiek-conflict-wordt-geideologiseerd

21-06-22 11: 00: 00,

De nieuwe confrontatie tussen het Westen en het Oosten wordt ook steeds ideologischer geladen. Terwijl de eerste Koude Oorlog ging over “vrijheid versus socialisme”, zijn genderidentiteiten nu het ideologische slagveld geworden. Waarbij de geconstrueerde polariteiten aan beide zijden vals zijn. Door Leo Ensel

Jaren geleden 50, in de zomer 1972, vonden de Olympische Zomerspelen plaats in een land dat de mensenrechten schaamteloos schond – en niemand merkte het! Het land heette de Bondsrepubliek Duitsland en de rechten van homo’s werden geschonden. De paragraaf 175 van het Duitse wetboek van strafrecht (StGB), die consensuele seksuele handelingen tussen (mannelijke) homoseksuelen strafbaar stelde, werd pas bijna 30 jaar geleden in het kader van de Duitse hereniging zonder vervanging geschrapt.

Destijds protesteerde niemand tegen deze schendingen van de mensenrechten. Zelfs niet die politici die er tegenwoordig zo dol op zijn om, op de beste manier van politiek flirtende proxy bezorgdheid, de ellende van de hele wereld ongevraagd op hun smalle schouders te laden en die, met de camera’s aan, zich koesteren in hun vermeende morele superioriteit, altijd met de vinger naar Rusland wijzend! Ook de gehele liberale Westduitse pers, van de “Zeit” tot de “Frankfurter Rundschau”, zweeg. En de vooruitstrevende leraren van de Odenwald School gaven er de voorkeur aan zich intensief bezig te houden met hun afhankelijke minderjarige leerlingen.

Hoe de tijden zijn veranderd! Er gaat geen week voorbij zonder dat een nieuwe gediscrimineerde minderheid uit de hoge hoed wordt getoverd – met inbegrip van legioenen politici, journalisten en sociale pedagogen die onbaatzuchtig voor hun rechten strijden. En wie niet onmiddellijk pleit voor genderneutrale toiletten, ontmaskert zichzelf als seksist, racist of, in het meest onschuldige geval, reactionair. Het lijdt geen twijfel dat onze samenleving elke dag menselijker, rechtvaardiger, diverser en toleranter wordt.

Het is gewoon jammer,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: