NachDenkSeiten:ㅤ “Economische zelfmoord”? Maar waarom zwijgen de industrielobby’s dan?

nachdenkseiten:ㅤ-“economische-zelfmoord”?-maar-waarom-zwijgen-de-industrielobby’s-dan?

21-06-22 07: 18: 00,

Talrijke waarnemers waarschuwen dat de Duitse regering met de huidige economische sancties “economische zelfmoord” zou kunnen aanmoedigen. Maar er is weinig teken van verzet van vertegenwoordigers van machtige brancheorganisaties. Burgers hebben vaak ervaren dat lobbygroepen uit de particuliere sector effectieve campagnes kunnen voeren wanneer zij hun belangen bedreigd zien door maatschappelijke eisen – maar op dit moment lijken deze machtsgroepen ervan af te zien invloed uit te oefenen. Wat zouden de redenen voor deze terughoudendheid kunnen zijn? Misschien hebben onze lezers een verklaring. Door Tobias Riegel.

Dat het economische en energiebeleid van de Duitse regering fatale gevolgen zou kunnen hebben voor de industriële basis van Duitsland en daarmee indirect en op de lange termijn voor zijn burgers, is de afgelopen weken door tal van waarnemers beschreven. Jens Berger bijvoorbeeld heeft zich over de kwestie gebogen hier, Florian Warweg heeft hier de mogelijke gevolgen voor de regio Berlijn beschreven en Michael Lüders heeft zojuist in “Freitag” gewaarschuwd:

“Het volledig afzien van aardgas en aardolie uit Rusland grenst aan economische zelfmoord.”

Ambtenaren en de media beweren vaak dat de huidige economische schokken in Duitsland directe “gevolgen van de aanvalsoorlog van Poetin” zijn. Dat is niet waar. De schokken zijn in de eerste plaats het gevolg van gerichte acties van het land zelf. Albrecht Müller heeft zojuist hier beschreven hoe de SPD Rusland de schuld probeert te geven van de inflatie. De cynische manier waarop minister van Economische Zaken Habeck (Groenen) de gevolgen van zijn eigen beleid op de burgers wil afwentelen, is hier door Jens Berger aan de orde gesteld. Naast de zelfopgewekte gevaren van de sancties vormen de verhoogde uitgaven van de regering voor bewapening een zware sociale last.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: