Oekraïne – De reactie van het Westen als het met de werkelijkheid wordt geconfronteerd

oekraine-–-de-reactie-van-het-westen-als-het-met-de-werkelijkheid-wordt-geconfronteerd

21-06-22 09:59:00,

Sun Tzu zegt: “Om uw vijand te kennen, moet u uw vijand worden,” maar hoe wordt u uw vijand? Je moet je in de plaats van je vijand stellen, zodat je zijn daden kunt voorspellen, schrijft Algora.com.

Vanmorgen heb ik een uur lange discussie (video) bekeken van “deskundigen” van het Center for Strategic & International Studies over het beoordelen van de oorlog van Rusland in Oekraïne. Ik moet zeggen dat deze lieden niets weten van wat relevant is. Zij schijnen nog nooit gehoord te hebben van Sun Tsu’s dictum “Ken uw vijand”:

Niet één keer hebben de mensen van CSIS nagedacht over de visie van Rusland of zijn werkelijke bedoelingen. Zij hebben het over deze of gene Amerikaanse optie, maar denken er zelfs niet één keer over na hoe de andere kant daarop zou reageren.

Een van de CSIS “deskundigen” zegt dat Rusland van plan was Kiev in te nemen, maar dat dat mislukt was. Kiev innemen met wat? Er waren zo’n 20-30.000 Russische soldaten in de buurt van Kiev, dat zo’n 3 miljoen inwoners telt. Historisch gezien heeft men één soldaat per 40 burgers nodig om een stad of land te bezetten nadat de gevechten grotendeels voorbij zijn. Rusland zou meer dan twee en een half keer het aantal troepen nodig gehad hebben dat het rond Kiev had om de stad in te nemen en te behouden.

Verscheidene van de CSIS “deskundigen” hebben vroeger hoge regeringsposten bekleed in de veiligheidsstaat. Met lieden als zij is het geen wonder te zien hoe slecht het plan van de V.S. om Rusland in een lange oorlog in Oekraïne mee te sleuren uitpakt.

Zoals Daniel Larson terecht schrijft: We hadden moeten weten dat sancties tegen Rusland niet zouden werken zoals de bedoeling was (Nederlands transcript Frontnieuws).

De andere kant van het spel is zich veel meer bewust van de werkelijke situatie en houdt wel degelijk rekening met de reacties van de V.S. en voorspelt die ook correct.

Donderdag gaf de minister van Buitenlandse Zaken van de Russische federatie Sergej Lavrov drie interviews aan verschillende nieuwszenders.

Het eerste met TASS was vrij kort.
Transcript: Foreign Minister Sergey Lavrov’s interview with TASS news agency, St Petersburg,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: