The Saker: The Fed’s Austerity Program to Reduce Wages

the-saker:-the-fed’s-austerity-program-to-reduce-wages

21-06-22 10: 47: 00,

Door Michael Hudson en geplaatst met toestemming van de auteur

Voor Wall Street en zijn geldschieters is de oplossing voor elke prijsinflatie het verlagen van de lonen en de sociale overheidsuitgaven. De orthodoxe manier om dit te doen is de economie in een recessie te duwen om de inhuur te verminderen. De stijgende werkloosheid zal de arbeiders verplichten te concurreren voor banen die steeds minder betalen naarmate de economie vertraagt.

Deze klasse-oorlog doctrine is de voornaamste richtlijn van de neoliberale economie. Het is een kenmerk van de tunnelvisie van bedrijfsleiders en de Eén Procent. De Federal Reserve en het IMF zijn de operationele wapens om de massa’s te verarmen. Samen met Janet Yellen bij Financiën, wordt de publieke discussie over de huidige Amerikaanse inflatie geframed op een manier die vermijdt de 8,2 procent stijging van de consumentenprijzen te wijten aan de nieuwe Koude Oorlog sancties van de regering Biden tegen Russische olie, gas en landbouw,

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: