Zal Rusland overschakelen op een totale oorlogsstrategie?

zal-rusland-overschakelen-op-een-totale-oorlogsstrategie?

21-06-22 06:00:00,

Rusland heeft Litouwen uitdrukkelijk gewaarschuwd dat, tenzij de onbeperkte doorgang per spoor naar de Russische staat Kaliningrad onmiddellijk wordt hersteld, “Rusland actie zal ondernemen” tegen Litouwen. Deze woorden zijn geschreven en overhandigd aan de zaakgelastigde van Litouwen, die vandaag ontboden is op het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken om de schriftelijke waarschuwing in ontvangst te nemen.

De laatste keer dat Rusland een land waarschuwde dat ze “X” tijd hadden om iets te doen, was Oekraïne. Zeven uur nadat die termijn van vijf uur gegeven was, trok het Russische leger met geweld Oekraïne binnen.

Larry Johnson:

Twee gebeurtenissen in de afgelopen dagen – het besluit van Litouwen om de doorvoer van Russische voorraden naar Kalinigrad te verhinderen en de Oekraïense raketaanval op een Russisch olieplatform in de Zwarte Zee – kunnen voor Rusland het kantelpunt zijn om over te schakelen op een totale oorlogsstrategie in plaats van door te gaan met de Speciale Militaire Operatie. Ik zal het uitleggen.

De Speciale Militaire Operatie bestond, naast de verklaarde doelen van demilitarisering en denazificatie van Oekraïne, uit beperkte rules of engagement [gevechtsregels, redactie]. Rusland vernietigde niet alle communicatie-infrastructuur en -netwerken. Het internet bleef in de meeste delen van Oekraïne operationeel. Mobiele telefoontorens en elektriciteitsnetten waren geen doelwit en werden niet vernietigd. De lichten bleven branden in de steden en dorpen, waaronder Lviv en Kiev. De civiele brandstofdepots en olieraffinaderijen werden grotendeels ongemoeid gelaten.

Oekraïense regeringsgebouwen, waaronder het Ministerie van Defensie, zijn niet tot puin gereduceerd. Zij staan nog overeind en de dagelijkse gang van zaken gaat door. Het civiele vervoersnet functioneert nog steeds. Een deel van het spoorwegverkeer is onderbroken om het vervoer van militaire voorraden van de NAVO naar het oostelijk deel van Oekraïne tegen te houden, maar de treinen blijven rijden, zij het oude beesten die op diesel rijden.

Niettegenstaande de westerse propaganda dat Russische “orks” burgers verkrachten, plunderen en moedwillig doden, is de waarheid anders. Rusland heeft geen zuiver civiele gebieden als doelwit gekozen (in tegenstelling tot Oekraïne, dat de stad Donetsk beschiet, waar geen Russische militaire activiteit is) en heeft Oekraïne onder druk gezet om veilige vluchtroutes te openen voor burgers die in een gevechtszone gevangen zitten. Oekraïne heeft veel van deze hulpacties geblokkeerd.

Kenmerkend voor de speciale militaire operatie is de omvang van de Russische strijdmacht die in Oekraïne wordt ingezet – naar schatting slechts 250.000 Russische troepen die het opnemen tegen een Oekraïense leger- en territoriale verdedigingsmacht van 600.000 man.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: