Ze worden wakker – Duitse televisie: “Rusland heeft deze oorlog gewonnen”

ze-worden-wakker-–-duitse-televisie:-“rusland-heeft-deze-oorlog-gewonnen”

21-06-22 01:31:00,

Duitse journalist zegt dat het Westen liegt over de oorlog in Oekraïne. “We kunnen deze oorlog niet winnen, we moeten er zo snel mogelijk een eind aan maken, en dat is ook van grote waarde om een diplomatiek initiatief te beginnen,” zegt Wolfram Weimer.

De Duitse televisie geeft toe wat steeds duidelijker wordt: het Westen is in ontkenning dat Rusland zijn militaire conflict met Oekraïne zo goed als gewonnen heeft, schrijft Jamie White.

Een gast van het Duitse talkshowprogramma “Maischberger” legde uit hoe de Europese leiders op het wereldtoneel vernederd worden, nu zij de oorlog in Oekraïne tegen Rusland blijven voortzetten, die niet meer gewonnen kan worden.

“Ik ben bang dat we nu voor een situatie staan waarin we een ongemakkelijke waarheid onder ogen moeten zien,” zei journalist Wolfram Weimer vorige week. “En dat is dat Rusland deze oorlog gewonnen heeft.”

“Nu werkt onze kanselier met dit taalsjabloon: “Rusland mag deze oorlog niet winnen. Oekraïne moet winnen,” ging Weimer verder.

“Ik vraag me alleen af waar dit politiek heen gaat, want in feite heeft Rusland de Donbas in slechts een paar dagen tijd praktisch veroverd. De gebiedswinst is enorm, ze is ongeveer even groot als Nederland en België bij elkaar. De landverbinding met de Krim is er. Dat betekent, hoe moet Rusland deze oorlog nu verliezen?”

looking at today’s map, Russia seems to be pushing westward. Maybe they will take Odessa too and make Ukraine a land locked country. Want to see how Ukraine cheerleaders will spin loss of coastline access as a win pic.twitter.com/maWaSdFgny

— Felix Leiter (@FelixRight4) June 15, 2022

Weimer zei verder dat Oekraïne “niet de kracht heeft” om Rusland militair te bestrijden, ondanks het feit dat het miljarden dollars aan wapens en hulp van het Westen krijgt, en dat Rusland “ook het internationale spel van de sancties aan het winnen is.”

“De Chinezen zijn op Rusland gesprongen, de Indiërs doen zaken als nooit tevoren met Rusland, belangrijke opkomende landen als Brazilië en Zuid-Afrika hebben het Westen verlaten – en de bondskanselier werd bij een reis naar Zuid-Afrika publiekelijk in verlegenheid gebracht, ze willen geen sancties. Ze willen zelfs niet praten over een agressieoorlog.”

Weimer wees erop dat de verzoenende retoriek van de Franse president Emmanuel Macron over het bereiken van een wapenstilstand met Rusland een signaal is dat Europa politiek terrein verloren heeft over het Oekraïne-conflict.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: