COVID-19 vaccin schaadt zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid

covid-19-vaccin-schaadt-zowel-geestelijke-als-lichamelijke-gezondheid

22-06-22 06:58:00, Speelt het “allemaal in mijn hoofd”? Die vraag plaagt mij sinds ik in 2021 mijn tweede AstraZeneca-vaccin kreeg en mijn geestelijke gezondheid een duikvlucht nam. Was het gevoel dat het vaccin een rol speelde gewoon een deel van mijn klinische angst? Sinds ik gedwongen was een booster-prik (Pfizer) te halen om mijn zieke 96-jarige Oma in Duitsland te kunnen zien, is mijn geestesziekte op een duistere helling verder naar beneden gegleden. Toen ik begin april Covid kreeg, bleek het nog erger te worden. Vreemd genoeg was die aanval van Covid een slepende nare griep, terwijl de “ergere” variant me voor Kerstmis alleen maar verkouden had gemaakt. Zouden al die inentingen je niet minder ziek moeten maken?, schrijft Romy Cerratti.

Pas onlangs heb ik eraan gedacht om eens te kijken naar de bijwerkingen van vaccins die gemeld zijn bij het “Yellow Card” programma, dat beheerd wordt door de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), die op zijn beurt onder het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg valt. Er is duidelijk reden tot bezorgdheid over hartproblemen – de MHRA, die zelf zegt dat slechts 10 procent van de gevallen gemeld worden, noemt ongeveer 25.000 hartaandoeningen met meer dan 400 dodelijke slachtoffers. Ik verwacht echter dat de meeste mensen verbaasd zullen zijn als ze vernemen dat er meerdere pagina’s zijn met een opsomming van verschillende psychiatrische aandoeningen die gemeld zijn als bijwerkingen van het Covid-vaccin. Er is een cynische indeling van de gemelde aandoeningen in verbijsterend gelijksoortige categorieën. Het resultaat is kleinere aantallen per categorie en een verwarrend beeld. Ik heb echter enkele van de grotere getallen eruit gehaald door de overkoepelende categorie aan te halen, om te laten zien dat de Covid-vaccins een aanzienlijke invloed hebben op de geestelijke gezondheid. Deze cijfers zijn allemaal tot 8 juni 2022, en zijn te vinden op deze link.

Pfizer: angst 1.125, depressieve stoornissen 482, geestelijke vermoeidheid 252, stemmingsstoornissen 558, stemmingsveranderingen met depressieve symptomen 545, paniekaanvallen 271. Zeven mensen kregen bipolair, 2 schizofrenie, 36 psychotische stoornissen, 56 zelfmoordgedachten, 9 zelfmoordpogingen en 2 zelfmoorden. In totaal zijn er 10.326 psychiatrische aandoeningen gemeld na het Pfizer-vaccin met 3 sterfgevallen tot gevolg.

Moderna: angst 265, depressie 104, stemmingsveranderingen met depressieve verschijnselen 130, emotionele en stemmingsstoornissen niet elders ingedeeld (NEC) 114, verwarde toestand 239, stemmingsstoornissen NEC 26, paniekaanvallen 58, psychose 3. Er is ook 1 geval van bipolair,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: