De kunstmatig veroorzaakte stagflatoire ineenstorting is aangebroken – lees hier wat er nu gebeurt

de-kunstmatig-veroorzaakte-stagflatoire-ineenstorting-is-aangebroken-–-lees-hier-wat-er-nu-gebeurt

22-06-22 11: 55: 00,

In mijn 16 jaren als alternatief econoom en beleidsschrijver, heb ik ongeveer de helft van die tijd besteed aan het waarschuwen dat het uiteindelijke resultaat van het business cycle model van de Federal Reserve een stagflatoire ineenstorting zou zijn. Geen deflatoire of inflatoire ineenstorting, maar een stagflatoire ineenstorting. De redenen waren zeer concreet: massale schulden werden beantwoord met nog meer schulden, terwijl tegelijkertijd veel centrale banken hun valuta devalueerden door middel van QE-maatregelen. Voeg daarbij het feit dat de VS in de unieke positie verkeren dat zij afhankelijk zijn van de status van wereldreserve van de dollar, en deze status is aan het vervagen.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat de twee krachten van deflatie en inflatie met elkaar in botsing zouden komen en stagflatie zouden veroorzaken. In mijn artikel “Infrastructure Bills Do Not Lead To Recovery, Only Increased Federal Control”, gepubliceerd in april 2021, stelde ik dat:

“De productie van fiatgeld is niet hetzelfde als echte productie in de economie… Triljoenen dollars in programma’s voor openbare werken zouden meer banen kunnen creëren,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: