De ware kosten van de Europese sancties tegen Rusland komen nu aan het licht

de-ware-kosten-van-de-europese-sancties-tegen-rusland-komen-nu-aan-het-licht

22-06-22 08: 00,

Door James O’Neill: Hij is een voormalig advocaat die in Australië woont, exclusief voor het online magazine “New Eastern Outlook”.

Afgelopen dinsdag heeft het Russische bedrijf Gazprom aangekondigd dat het de stroom van aardgas door de Nord Stream 1 pijpleiding naar Duitsland met 40 % zal inperken ten opzichte van de eerder geplande volumes. Als reden voor de beperking werd opgegeven dat de apparatuur te laat was om de nodige reparaties uit te voeren. Deze vertragingen zijn rechtstreeks toe te schrijven aan de beperkingen die aan Gas-Prom zijn opgelegd als onderdeel van de algemene sancties tegen Rusland en zijn bedrijven na de Russische invasie in Oekraïne in februari van dit jaar. Het onmiddellijke gevolg van deze aankondiging was dat de gasprijzen in Europa met dubbele cijfers omhoogschoten. Het probleem bij het repareren van een deel van de machines die nodig zijn voor Nord Stream 1 was de weigering van de Canadese regering om de benodigde machines terug te sturen naar Duitsland, blijkbaar vanwege Russisch eigendom.

De impact van de vermindering van Russisch gas is ook door de Russische president Poetin becommentarieerd.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: