Dissident One:ㅤEU-dictator presenteert plan om rebellerende lidstaten te onderwerpen – DissidentNL

dissident-one:ㅤeu-dictator-presenteert-plan-om-rebellerende-lidstaten-te-onderwerpen-–-dissidentnl

22-06-22 03:01:00,

De nationale soevereiniteit binnen de EU zou wel eens opnieuw naar beneden kunnen worden bijgesteld. Sinds de weigering van Hongarije om sancties tegen Russische olie te ondertekenen, blijft er onvrede bestaan over het onvermogen van het blok om snel op te treden op het internationale toneel. Nu zijn er plannen om dergelijke verlegenheden bij de wortel uit te roeien door het vetorecht van de lidstaten op wetgeving af te schaffen.

In een toespraak met verslaggevers op maandagmiddag liet de voorzitter van de Europese Commissie een opmerking vallen die de democratische calculus van de EU fundamenteel zou kunnen veranderen. Zij beschreef de noodzaak voor het blok om af te zien van de lastige vereiste van unanimiteit bij het nemen van besluiten over het buitenlands beleid, meldt Unherd.

“Op het gebied van het buitenlands beleid moeten we echt overstappen op de gekwalificeerde meerderheid,” zei Von der Leyen,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: