Dissident One:ㅤRusland waarschuwt Litouwen voor ernstige gevolgen – Litouwen breidt blokkade van Kaliningrad uit – DissidentNL

dissident-one:ㅤrusland-waarschuwt-litouwen-voor-ernstige-gevolgen-–-litouwen-breidt-blokkade-van-kaliningrad-uit-–-dissidentnl

22-06-22 02:39:00,

Rusland heeft Litouwen gedreigd met ernstige gevolgen als het Baltische land het verhindert door de EU gesanctioneerde goederen naar de exclave Kaliningrad te vervoeren.

Nikolai Patrushev, secretaris van de Russische veiligheidsraad en een van de naaste vertrouwelingen van president Vladimir Poetin, zei dinsdag tijdens een reis naar Kaliningrad dat Rusland zou “reageren op dergelijke vijandige acties” nadat Litouwen was begonnen met de handhaving van de sancties.

Patrushev waarschuwde dat “passende maatregelen” zouden worden “genomen in de nabije toekomst”, en voegde eraan toe dat “de gevolgen daarvan een ernstige negatieve invloed zullen hebben op de bevolking van Litouwen”, aldus het persbureau Interfax.

De blokkade geldt onder meer ijzer en staal, luxegoederen en enkele andere producten die in eerdere sanctiepakketten werden verboden.

Brussel heeft Litouwen zijn volledige steun toegezegd in verband met het handelsverbod en heeft Vilnius advies gegeven over de toepassing van de EU-sancties.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: