Dissident One:ㅤ”We zullen alles verbranden om de mensen warm te houden” – Tsjechische chef energiezekerheid – DissidentNL

dissident-one:ㅤ”we-zullen-alles-verbranden-om-de-mensen-warm-te-houden”-–-tsjechische-chef-energiezekerheid-–-dissidentnl

22-06-22 03:17:00,

De Tsjechische ambassadeur voor energiezekerheid Vaclav Bartuška heeft beloofd dat zijn land alles zal doen wat in zijn macht ligt om warmte en elektriciteit op te wekken als de gasvoorraden deze winter laag worden, meldt RT.

“We hebben in feite een herhaling van de olieschok van 1973 … Als er deze winter een gasstop is, zullen we alles verbranden wat we kunnen om onze mensen warm te houden en elektriciteit te maken,” zei Bartuška maandag in een gesprek met journalisten in Brussel, zoals geciteerd door Euractiv. Zijn opmerkingen kwamen in de aanloop naar het Tsjechische voorzitterschap van de Raad van de EU, dat op 1 juli begint en zes maanden zal duren.

Volgens de ambtenaar is het nog steeds mogelijk om de EU voor het stookseizoen van gas te voorzien als de Europese landen langetermijncontracten sluiten met LNG-leveranciers. De Europese Commissie stond in het verleden niet te springen om die contracten te tekenen,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: