Hoe lang houdt Trudeau het nog vol? ‘Onder normale omstandigheden zou hij de week nooit overleven’ – Café Weltschmerz

hoe-lang-houdt-trudeau-het-nog-vol?-‘onder-normale-omstandigheden-zou-hij-de-week-nooit-overleven’-–-cafe-weltschmerz

22-06-22 09:21:00,

Hoe lang houdt Justin Trudeau het nog vol? De Canadese premier kon bij zijn aantreden rekenen op de sympathie van veel landgenoten door zijn vlotte uitstraling en progressieve opvattingen. De problemen stapelen zich echter op voor de man die een van ’s werelds meest strikte coronabeleid doorvoerde. Columnist Brian Lilley: ‘Onder normale omstandigheden zou Justin Trudeau de week nooit overleven.’

Het strenge coronabeleid zorgde voor de eerste serieuze weerstand onder Canadezen. Het gemor van een deel van de bevolking werd een luidruchtig verzet dat vorm kreeg met de Vrijheidskaravaan van Canadese truckers aan het begin van het jaar. De wijze waarop Trudeau daar een einde aan maakte met een noodwet, zorgde voor meer wantrouwen. De minister-president kreeg steeds meer een reputatie van autoritaire leider.

Ter herinnering van de gebeurtenissen in de eerste maanden van 2022 onderstaand artikel.

Waarom de reputatie van Justin Trudeau en Canada aan diggelen ligt

Vaccinatie

Onlangs kwamen er cijfers naar boven van het aantal coronadoden, coronacases en ziekenhuisopnames onder gevaccineerde, geboosterde en ongevaccineerde Canadezen. De cijfers slaan in het nadeel uit van de gevaccineerde burgers. Een nuchtere analyse van de uitkomsten zou eenieder op zijn minst doen twijfelen aan het nut en de effectiviteit van coronavaccinaties.

Iedereen? Trudeau niet. ‘, getuige onderstaande tweet. Hij legt daarin uit dat hij positief is getest voor corona (niet voor het eerst maar al voor de derde keer), maar zich goed voelt omdat hij zijn vaccinaties heeft. ‘Als je ze dus niet hebt gehad, laat je vaccineren- en boosteren als dat kan.’

I’ve tested positive for COVID-19. I’ll be following public health guidelines and isolating. I feel okay, but that’s because I got my shots. So, if you haven’t, get vaccinated – and if you can, get boosted. Let’s protect our healthcare system, each other, and ourselves.

— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) June 13, 2022

‘We leven nog steeds in een pandemische realiteit,’ zei  parlementsvoorzitter Mark Holland bovendien onlangs. Dat legitimeert volgens hem een verlenging van een zogeheten ‘hybride parlement’ waarbij de parlementsleden veelal op afstand regeren.

Wapenwetgeving

Naast de cijfers over vaccinaties die het coronabeleid van Trudeau onderuit halen- een beleid dat hij niet bereid is op te geven- zijn er andere zaken die zijn beleid onderuit halen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: