NachDenkSeiten:ㅤ60 ton hulp is aangekomen in Donetsk, mede gefinancierd door Duitse donaties

nachdenkseiten:ㅤ60-ton-hulp-is-aangekomen-in-donetsk,-mede-gefinancierd-door-duitse-donaties

22-06-22 08: 00,

Liane Kilinc uit Wandlitz organiseert al acht jaar humanitaire hulp voor mensen in de internationaal niet-erkende “Volksrepubliek” Donetsk. Dezer dagen is de activiste in Moskou, waar ze de 40 organiseert. Hulptransport – drie vrachtwagens elk met 20 ton hulp – van Moskou naar Donetsk. Het transport is zondag in Donetsk aangekomen. Het werd medegefinancierd door de Duitse vereniging “Friedensbrücke – Kriegsopferhilfe” (Brug van de Vrede – Hulp voor Oorlogsslachtoffers), die Kilinc acht jaar geleden samen met gelijkgezinden oprichtte in Wandlitz, Brandenburg. Ulrich Heyden ontmoette Liane Kilinc in Moskou.

Liane Kilinc – Foto: Ulrich Heyden

Hoe voel je je na je eerste vier dagen in Moskou? Hoe werd je hier als Duitser ontvangen? Werd je soms kritisch bekeken? Heeft u het gevoel dat er in Rusland al zoiets is als vijandigheid tegenover Duitsers?

Puur gevoelsmatig, nee. Ik ben met vrienden. Ik ben met vrienden (glimlacht). En ik heb me lang niet zo vrij gevoeld in mijn humanitaire en politieke werk, zonder om me heen te hoeven kijken om te zien wat mag en wat niet mag.

Wat heb je tot nu toe meegemaakt in Moskou?

Op de eerste dag heb ik drie kampen bekeken waar de hulpgoederen voor de Donbass waren opgeslagen. We hebben de organisatorische details geregeld, want de vrachtwagens zouden vertrekken op 11. Juni. Maar door de oorlogssituatie kreeg het transport in de Donbass geen groene corridor en werd het verplaatst naar 16. Juni. Of ik de laatste etappe door het oorlogsgebied zal rijden,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: