NachDenkSeiten:ㅤBrieven aan “Journalisten: Gladbeck, Oekraïne Oorlog en de Emotionele Dronkenschap”

nachdenkseiten:ㅤbrieven-aan-“journalisten:-gladbeck,-oekraine-oorlog-en-de-emotionele-dronkenschap”

22-06-22 09: 00,

Tobias Riegel becommentarieert hier de gevaren die mogelijk uitgaan van “geëmotioneerde en ontremde” journalisten. Naar aanleiding van de nieuwe documentaire “Gladbeck: Het gijzeldrama” wordt een vergelijking gemaakt met de “overweldigende huidige campagne over de oorlog in Oekraïne”. De film documenteert “de morele eed van openbaring van een hele beroepsgroep”. Er wordt gezegd: “Een parallel zou echter kunnen zijn dat in beide gevallen een emotionele dronkenschap wordt toegestaan of zelfs aangewakkerd om de regels van fatsoen en rede tijdelijk buiten werking te stellen” Tot slot wordt geëist dat emoties zoveel mogelijk uit verslagen en redacties worden geweerd, want “wie iets anders eist, is vermoedelijk op het verkeerde pad”. Wij danken u voor de interessante brieven. Dus hier zijn de brieven aan de redacteur. Samengesteld door Christian Reimann.

1e brief aan de redactie

Hallo beste NDS’ers.

Er zijn naast “Gladbeck” nog meer voorbeelden van hoe journalisten zich totaal niet gepast gedragen, en vaak niet eens worden tegengehouden door autoriteiten en justitie. Er zijn ook extreme voorbeelden uit Engeland, waar ik jaren heb gewerkt 13, en ook in de VS.

  1. De meeste mensen zullen zich de beschuldigingen aan het adres van de paparazzi bij de dood van prinses Diana in 1997 herinneren.
  2. In Californië is er sinds 2006, na verschillende ongevallen veroorzaakt door paparazzi, waaronder die waarbij Reese Witherspoon en Scarlett Johansson betrokken waren, een verbod voor paparazzi om auto’s te duwen en vast te zetten terwijl ze rijden. Interessant dat je zulke dingen moet verbieden!
  3. De zaak van Amy Winehouse, overleden 2011.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: