NAVO stuurt aan op Kaliningrad CATASTROPHE door Rusland te provoceren tot een wereldwijde atoomoorlog

navo-stuurt-aan-op-kaliningrad-catastrophe-door-rusland-te-provoceren-tot-een-wereldwijde-atoomoorlog

22-06-22 07:59:00,

De spoorwegblokkade van Kaliningrad is duidelijk een opzet om te proberen Rusland uit te lokken tot een “aanval” op een NAVO-lid (Litouwen), zodat de NAVO en de VS een grootscheepse militaire aanval op Rusland kunnen rechtvaardigen. Opnieuw zijn de neocons van plan om de wereld in een wereldwijde thermonucleaire oorlog te storten om het Westen te vernietigen, terwijl zij proberen dictatoriale controle te houden over de natuurlijke hulpbronnen en het monetaire stelsel van de wereld, schrijft Mike Adams.

Om de volledige dynamiek van wat er gebeurt te begrijpen, moet u eerst de geografie van Kaliningrad leren kennen. Dit Russische gebied ligt aan de Baltische Zee, en biedt Rusland het hele jaar door de enige toegang tot de oceaan die niet een deel van het jaar bevroren is. Kaliningrad is echter ingesloten door land, en is niet fysiek verbonden met het Russische vasteland. Er loopt een spoorweg door Litouwen, die Kaliningrad met Rusland verbindt. Deze spoorwegdoorgang bestaat al tientallen jaren en is door Litouwen altijd gerespecteerd als Ruslands recht van doorgang om Kaliningrad te bevoorraden.

Zie deze kaart uit Encyclopedia Britannica. Kaliningrad ligt ongeveer in het midden van deze kaart, ten westen van Litouwen:

De spoorwegblokkade van Litouwen

Onder druk van de NAVO en de VS heeft Litouwen (een land dat lid is van de NAVO) nu ongeveer de helft van de vracht op die spoorweg geblokkeerd, en daarmee in wezen een illegale oorlogstijd blokkade van Kaliningrad afgekondigd. Dit is een oorlogsdaad tegen Rusland, en het is in strijd met de EU-regels die vrije toegang over de grenzen toestaan.

Rusland heeft een onmiddellijke opheffing van de blokkade geëist, waarbij het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd: “Als in de nabije toekomst de doorvoer van vracht tussen de regio Kaliningrad en de rest van het grondgebied van de Russische Federatie door Litouwen niet volledig wordt hersteld, dan behoudt Rusland zich het recht voor om maatregelen te nemen om zijn nationale belangen te beschermen.” (Bron)

Kaliningrad herbergt kernraketten voor de korte afstand die Polen en Duitsland kunnen bereiken

Kaliningrad is gunstig gelegen om Rusland in staat te stellen denial-of-area militaire machtsprojectie te bereiken over het grootste deel van de Baltische republieken, die een groot deel van Duitsland en Polen omvatten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: