Nucleaire oorlog dreigt: Westen is kansloos, zegt IAEA-insider

nucleaire-oorlog-dreigt:-westen-is-kansloos,-zegt-iaea-insider

22-06-22 04:01:00, © kremlin.ru (CC BY 4.0) Reeds in februari waarschuwde Frontnieuws voor het grote atoomgevaar. Vandaag de dag ontkent niemand dat meer, en prominente persoonlijkheden waarschuwen er steeds vaker voor. De wapenleveranties aan Oekraïne, de sancties tegen Rusland en de toenemende blokkademaatregelen van de westerse wereld met alle mogelijke middelen worden door Rusland opgevat als de provocatie, die zij zijn.

Intussen wordt in het Russische hoofdavondprogramma de mogelijkheid van een atoomaanval tegen Duitsland besproken. De blokkade van Rusland van zijn rechtmatig grondgebied Kaliningrad door Litouwen geeft extra brandstof aan het laaiende vuur van de op handen zijnde Derde Wereldoorlog, waarvoor nu zelfs Donald Trump waarschuwt. Toch gaat het Westen schijnbaar onverschrokken door, waarbij de veiligheid van Europa blijkbaar geen prioriteit is in dit spel. In plaats daarvan schijnt de Oekraïense president Zelensky de toon te zetten. Engeland en Duitsland bereiden nu reeds hun legers voor op het gebruik van kernwapens, bericht Wochenblick.

Dat Rusland al maandenlang met ernstige gevolgen dreigt en zelfs waarschuwt voor een atoomoorlog is niets nieuws. Wat wel nieuw is, is dat twee Europese legers openlijk spreken over het gebruik van kernwapens. Zo zegt de Duitse luchtmachtgeneraal Ingo Gerhartz dat de NAVO-landen bereid moeten zijn om zo nodig kernwapens te gebruiken – “als Rusland dat eerst doet”, natuurlijk. Het valt te vrezen dat deze verklaring bij Vladimir Poetin niet in dovemansoren zal vallen.

IAEA-insider vertelt Wochenblick: Rusland is superieur

Er heerst vaak verwarring in het debat over wie er zou zegevieren in een eventuele kernoorlog. Het lijkt vrij zeker dat zo’n oorlog waarschijnlijk op Europees grondgebied zou worden uitgevochten en de ondergang van ons continent en onze volkeren zou betekenen. Wochenblick sprak met een IAEA-insider (nucleaire waakhond) die anoniem wenst te blijven. Zijn samenvatting is verontrustend:

“In zo’n conflict zou Rusland de overhand hebben. Nog maar enkele weken geleden hebben de Verenigde Staten voor het eerst hypersonische raketten getest. Rusland daarentegen beschikt al heel lang over een dergelijke technologie.”

Volgens de deskundige zou Rusland daardoor beter kunnen reageren op een eventuele kernaanval door raketaanvallen op tijd te onderscheppen. En volgens deskundigen gaat Rusland daar zelf ook van uit. Dreigt het Westen zichzelf te overschatten en daardoor Europa op te offeren? En zoals de ex-militaire strateeg van Angela Merkel,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: