Onze” politie aan tafel bij het World Economic Forum: “De brave new world wordt uitgerold”.

onze”-politie-aan-tafel-bij-het-world-economic-forum:-“de-brave-new-world-wordt-uitgerold”.

22-06-22 03: 26: 00,

Interpol, het Interregional Crime and Justice Research Institute (UNICRI) van de Verenigde Naties, de Nederlandse politie en het World Economic Forum hebben hun krachten gebundeld op het gebied van gezichtsherkenning.

Onze” politie zit momenteel met het World Economic Forum om de tafel om te experimenteren met het gebruik van gezichtsherkenningssoftware om criminaliteit op te sporen en te voorkomen, aldus Virus Truth-advocaat Jeroen Pols. “De brave new world wordt uitgerold.”

Het WEF publiceerde onlangs een artikel over dit onderwerp, waarin wordt gesteld dat gezichtsherkenningstechnologie kan helpen bij de bestrijding van criminaliteit. Als de politie deze technologie echter op grote schaal gebruikt, bestaat het risico dat mensen ten onrechte worden gearresteerd.

De bovengenoemde organisaties hebben een paper gepubliceerd dat een soort kader biedt om ervoor te zorgen dat “gezichtsherkenningstechnologie op verantwoorde wijze wordt gebruikt”. Het testen van dit kader begon in januari van dit jaar.

De organisatie Police for Freedom, geleid door oud-politieman Dennis Spaanstra, spreekt van een “digitale gevangenis”.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: