Situatierapport Operatie Z: Ketels en Uitputting

situatierapport-operatie-z:-ketels-en-uitputting

22-06-22 02:19:00, Het beste vandaag weer, is Military Summary en de moeite waard om naar te luisteren en te kijken. Hij “voorspelt” een “oproer” onder de Ukie troepen in de ketel. Er is een update over Slangeneiland (Serpent Island), bericht Thesaker.is.

Wat duidelijk wordt, is dat de kaart zeer binnenkort in grote delen zeer rood gaat kleuren.

Ja er is een ketel met naar schatting 1.500 tot 2.000 Oekraïense strijdkrachten. Hier verwacht Military Summary de “militaire opstand”.

De belangrijkste conclusie uit het Russische MoD-rapport is deze: “De vijand lijdt aanzienlijke verliezen.”

Nu is het wachten op

  • het stopzetten van de beschietingen op de Donbass en
  • de resultaten van alle olieraffinaderijen in de Oekraïne die nu niet meer werken en de resultaten van
  • … deze aankondiging van Kadyrov: de op handen zijnde omsingeling van Lisichansk en de daaropvolgende zuivering van de stad.

Het Russische Ministerie van Defensie meldde ook dat in de stad Nikolajev niet minder dan 500 Oekraïense manschappen van één enkele brigade gesneuveld zijn.

In de buitenwereld begint de Oekraïne-oorlogsmoeheid toe te slaan. Wij krijgen nog steeds berichten dat dit of een ander land wonderwapens zal sturen, maar als u de kleine lettertjes leest, is dat meestal afhankelijk van de aankomst van Amerikaanse of andere wapens in ruil. Hier is slechts één voorbeeld:

Slowakije drijft handel met Duitsland over de voorwaarden voor militaire bijstand aan Oekraïne, schrijft Buisness Insider. Volgens de publicatie stemt Slowakije ermee in om Kiev 30 tanks van Sovjet-makelij T-72 te leveren, maar eist in ruil daarvoor 30 Leopard 2A4 tanks van Berlijn.Duitsland vindt deze formule niet goed, het is bereid om daar slechts 15 tanks te leveren – één Leopard voor twee T-72’s. Het gevolg is dat alle tanks op hun plaats blijven, de leveringen worden uitgesteld, merkt de krant op.

Terwijl de Oekraïne-oorlogsmoeheid in de westerse contreien toeslaat, slaat ook de angst voor kou en een energieloze toekomst toe. De afkeer van en vermoeidheid met de Oekraïense vluchtelingen zijn inmiddels voelbaar. Wat ook beslist rood kleurt, zijn sommige gezichten van de groenen, want we horen dat ze op verschillende plaatsen in de EU hun oude kolencentrales uit de mottenballen halen. Het is natuurlijk niet gemakkelijk om die centrales weer in bedrijf te nemen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: