Yuval Harari’s Unipolaire Dystopie versus het Groter Euraziatisch Partnerschap: Twee technologische paradigma’s botsen

yuval-harari’s-unipolaire-dystopie-versus-het-groter-euraziatisch-partnerschap:-twee-technologische-paradigma’s-botsen

22-06-22 11: 34: 00,

Tijdens een mei 2022 interview, deelde World Economic Forum goeroe van de Grote Reset Yuval Noah Harari zijn dystopische visie op de volgende fase van de evolutie van de mensheid. Volgens hem zal het voornaamste probleem voor de heersende elite die de wereld bestuurt niet het oplossen van oorlog of honger zijn, maar eerder het beheren van de opkomende “nieuwe wereldwijde nutteloze klasse”.

In zijn opmerkingen voorspelde Harari het komende post-revolutionaire tijdperk, veroorzaakt door “technologische vooruitgang”:

“Ik denk dat de grootste vraag in de economie en de politiek van de komende decennia zal zijn wat te doen met al deze nutteloze mensen? Het probleem is meer verveling en hoe wat te doen met hen en hoe zullen ze enig gevoel van betekenis in het leven vinden, wanneer ze in feite zinloos, waardeloos zijn? Mijn beste gok op dit moment is een combinatie van drugs en computerspelletjes als oplossing voor [de meesten]. Het gebeurt al…Ik denk dat als je eenmaal overbodig bent, je geen macht meer hebt.”

De beschouwingen van de misantropische adviseur van Klaus Schwab zijn helaas meningen die van de marge van dystopische sciencefictionromans van enkele decennia geleden zijn overgegaan in de mainstream tijdgeest van de 21ste eeuw. In onze verwarde dag en tijd hebben “deskundige” transhumanisten zoals Harari de opvatting bevorderd dat technologische groei zelf “nutteloze eters” veroorzaakt, in plaats van de tolerantie van de parasitaire oligarchische klasse, waarvan generaties geleden beter werd begrepen dat zij de kern vormde van de kwalen van de mensheid.

Waar technologische vooruitgang ooit werd opgevat als een bevrijdend proces dat de vruchten van geestelijke arbeid (aka: wetenschap en technologie) ten dienste stelde van de behoeften van de mensheid met als effect dat de mensheid werd bevrijd van het leven als beesten op de plantage van een heer,

” Lees verder bij Matthew Ehret…

%d bloggers liken dit: