Als het Kremlin ooit wakker wordt, zal het slecht aflopen met het Westen

als-het-kremlin-ooit-wakker-wordt,-zal-het-slecht-aflopen-met-het-westen

23-06-22 04:37:00,

Zoals ik al een aantal jaren benadruk, moedigt de passiviteit van het Kremlin ten aanzien van provocaties meer en ergere provocaties aan. Ik heb mijn bezorgdheid geuit over het feit dat de provocaties een rode lijn zullen overschrijden, en dat het Kremlin niet langer een passieve ontvanger van provocaties zal zijn. Als het zover is, zal het Westen misschien niet voorbereid zijn op het gevolg, zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS het onlangs, comfortabel, uitdrukte, dat Russische rode lijnen alleen maar “gewauwel” zijn, schrijft Paul Craig Roberts.

Ik heb gezegd dat als Rusland zijn poot stijf zou houden, de provocaties zouden ophouden, maar mijn mening heeft geen effect gehad op de westerse “buitenlandse politiek” of op het Kremlin. Het lijkt erop dat Rusland de provocaties verwelkomt, en het Westen levert ze.

Denkt u maar aan de provocaties aan het adres van Rusland van de afgelopen week. Israël heeft de burgerluchthaven in Damascus, Syrië, aangevallen, waardoor de luchthaven gesloten werd. Dit is gewoon een andere manier om Rusland onder druk te zetten, terwijl Rusland bezig is Donbass te zuiveren van de Oekraïense strijdkrachten. Syrië heeft doeltreffende Russische luchtverdedigingssystemen, maar mag die blijkbaar niet gebruiken om Israëlische aanvallen af te schrikken. Kennelijk begrijpt het Kremlin niet dat het niet tegelijk zijn Syrische bondgenoot kan beschermen en Israël gunstig kan stemmen.

Nauwelijks voordat de militaire oefeningen van de NAVO in de Baltische staten werden afgesloten, heeft Litouwen de spoor- en wegverbinding met een deel van Rusland geblokkeerd, waarmee het reeds lang bestaande overeenkomsten heeft geschonden. Moet Rusland deze agressie van een militair onbeduidend land aanvaarden? Als Rusland dat doet, stelt u zich dan de grofheid voor van de volgende belediging die het Kremlin te slikken zal krijgen. Wanneer zal het Kremlin ziek worden van het slikken van beledigingen? Dit is een belangrijke vraag. Het stellen ervan is in het belang van het besef dat tot ander-vreedzaam-gedrag leidt, voordat de oorlog ontploft.

De VS en de NAVO blijven wapens naar Oekraïne schuiven en hebben zich ertoe verbonden Oekraïne naar de overwinning te steunen, waarbij zij verklaren dat het doel niet alleen de herovering van Donbass is, maar ook de “bevrijding” van de Krim. De idioot die het bevel voert over het Britse speelgoedleger heeft zijn weinige soldaten toegezegd om Rusland in een landoorlog te bestrijden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: