Covid ontmaskert het medisch-farmaceutisch-staat complex

covid-ontmaskert-het-medisch-farmaceutisch-staat-complex

23-06-22 05: 42: 00,

Op de universiteit volgde ik een cursus over Latijns-Amerikaanse politiek en ontwikkeling. Bij de bespreking van de gezondheidszorg in Latijns-Amerika presenteerde professor Eldon Kenworthy een diepgaand tegencultureel idee. In navolging van een artikel van de geleerde Robert Ayres beweerde Kenworthy dat het bouwen van ziekenhuizen daar levens kost. Als hetzelfde geld en dezelfde menselijke inspanning zouden worden gestoken in het verstrekken van schoon water, goed voedsel en sanitaire voorzieningen in plaats van in het bouwen, uitrusten en bemannen van glanzende medische centra, zou het rendement voor de volksgezondheid veel groter zijn.

De medische geschiedenis van de Verenigde Staten bevestigt de paradox van Ayres. De grootste stijging van de levensverwachting in de VS vond plaats in het begin van de twintigste eeuw, toen de mensen steeds meer toegang kregen tot calorieën en eiwitten, beter water en sanitaire voorzieningen. De levensverwachting steeg sterk decennia voordat vaccins, antibiotica of bijna alle medicijnen beschikbaar kwamen, en een eeuw voordat ziekenhuizen fuseerden tot bedrijfssystemen.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: