Dalende prijzen: De inflatie in Rusland bedraagt momenteel -0,12%

dalende-prijzen:-de-inflatie-in-rusland-bedraagt-momenteel-0,12%

23-06-22 01: 00,

Terwijl de inflatie in het Westen steeds nieuwe records breekt, daalt de inflatie in Rusland al enkele weken.

Ik heb al gemeld dat de inflatie in Rusland medio mei tot nul is gedaald. Daarna werd het zelfs negatief, de prijzen voor de meeste producten in Rusland dalen momenteel. Deflatie is echter ook niet wenselijk omdat het de economie tot stilstand kan brengen omdat de mensen hun aankopen tegenhouden in de hoop op lagere prijzen in de toekomst. Ik maak dit momenteel mee in mijn eigen vriendenkring in Rusland, waar mensen wachten om een nieuwe wasmachine of iets dergelijks te kopen.

In maart stortte de roebel aanvankelijk in elkaar na de invoering van anti-Russische sancties, wat leidde tot een snelle prijsstijging in Rusland. Aangezien de roebel daarna echter snel weer steeg en momenteel de sterkste munt ter wereld is,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: