De Amerikaanse ambassade in Moskou heeft een nieuw adres: “Donetsk Volksrepubliek Plein 1”

de-amerikaanse-ambassade-in-moskou-heeft-een-nieuw-adres:-“donetsk-volksrepubliek-plein-1”

23-06-22 02: 00,

Moskou heeft het plein voor de Amerikaanse ambassade in Moskou een andere naam gegeven. Sinds 22. Juni 2022, het officiële adres van de Amerikaanse ambassade is nu “Donetsk People’s Republic Square 1”

Der Spiegel vond het geen goed idee om het plein voor de Amerikaanse ambassade in Moskou om te dopen tot “Donetsk People’s Republic Square”. Het Spiegel-artikel erover begon als volgt:

“Dit zal de betrekkingen tussen Rusland en de VS waarschijnlijk verder verslechteren: het stadsbestuur van Moskou heeft het officiële adres van de Amerikaanse ambassade gewijzigd. De diplomatieke missie is nu gevestigd op het plein van de Volksrepubliek Donetsk.”

Het is dus – volgens Spiegel – opnieuw Rusland dat de betrekkingen met de VS zou verslechteren. Pas helemaal aan het eind van het Spiegel-artikel komen we erachter dat het eigenlijk andersom is en dat de VS dit spel zijn begonnen:

“De stap doet denken aan een soortgelijke actie van de VS in het jaar 2018.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: