De ideologie van de Banderisten

de-ideologie-van-de-banderisten

23-06-22 10: 00,

Dmytro Dontsov, meesterbrein van het “integraal Oekraïens nationalisme”. Het lezen van zijn werken is verplicht voor alle Oekraïense nationalistische soldaten, vooral die van het Azov regiment

Terwijl Stepan Bandera een Gestapo agent was die (voor sommigen positief) alleen herinnerd wordt voor de massamoorden en martelingen die hij organiseerde, was – en is – Dmytro Dontsov het gezaghebbende meesterbrein van de Oekraïense nationalisten. Hij was het die het Oekraïense racisme uitvond en het fanatisme van zijn strijders als wapen voorstelde.

Heb ik in vorige artikelen de geschiedenis van de Banderistische beweging vanaf het interbellum tot heden uiteengezet, hier wil ik het hebben over haar ideologie.

Haar referentie-intellectueel, toen en nu, is Dmytro Dontsov (1883-1973). Hoewel hij in Canada is gestorven en in de Verenigde Staten is begraven, zijn zijn werken niet vertaald, maar zijn volgelingen hebben ze aan ons bekend gemaakt. Deze afwezigheid in de boekhandel in andere landen verklaart waarom hij onbekend is in het buitenland.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: