De voormalige Russische president klaagt over lage kwaliteit van huidige Europese leiders

de-voormalige-russische-president-klaagt-over-lage-kwaliteit-van-huidige-europese-leiders

23-06-22 02:30:00,

De huidige generatie Europese politici is enorm inferieur aan diegenen die het continent enkele decennia geleden bestuurden, zei de voormalige Russische president Dmitri Medvedev op donderdag, bericht RT.

Moderne “technocraten” hebben niet de ruggengraat die nodig is om gedurfde beslissingen te nemen en zich tegen de VS te verzetten, in tegenstelling tot de staatslieden van vroeger, betoogde hij.

“Ik wil niemand beledigen, maar het is voor iedereen duidelijk dat Mario Draghi geen Silvio Berlusconi is en Olaf Scholz geen Angela Merkel,” schreef Medvedev op social media, waarbij hij de huidige en vroegere leiders van Italië en Duitsland met elkaar vergeleek.

“De politieke klasse van mensen, die krachtige politieke bewegingen en in sommige gevallen hele tijdperken belichaamden, is vervangen door miezerige individuen die zich technocraten noemen,” zei hij.

De Russische ambtenaar, die nu als plaatsvervangend voorzitter van de Nationale Veiligheidsraad fungeert, zei dat hij de vervanging van de oude garde tijdens zijn loopbaan persoonlijk had meegemaakt. Vroeger hadden de Europeanen het lef om actie te ondernemen en de consequenties onder ogen te zien, als zij ongelijk bleken te hebben. De moderne generatie mag dan grotendeels bekwaam zijn in het regeren, maar zij hebben niet de persoonlijkheid om persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen, zei hij.

“Zij zullen zich verbergen, uitvluchten zoeken, instructies aanvoeren, de toestand van de markten of zelfs klimaatverandering, maar geen beslissingen nemen. Of als ze dat doen, komen ze rampzalig laat,” zei hij.

Medvedev zei dat zulke politici vanwege deze persoonlijke eigenschappen geen respect kunnen afdwingen, zoals blijkt uit de behandeling die zij krijgen van Oekraïense ambtenaren.

“Zou de Oekraïense ambassadeur kanselier [Helmut] Kohl ‘leverworst’ noemen? Zou de huidige president van Oekraïne een groen T-shirt dragen naar een ontmoeting met president [Jacques] Chirac? Natuurlijk niet,” zei Medvedev, verwijzend naar de voormalige leiders van Duitsland en Frankrijk.

Het eerste incident waarnaar hij verwees was het uitschelden van kanselier Scholz door de gezant van Kiev in Berlijn. Weken later zei Andrej Melnik dat hij “spijt had” dat hij Scholz een “gekrenkte leverworst” had genoemd.

Medvedevs tweede opmerking verwees blijkbaar naar de manier waarop Volodymyr Zelensky gekleed was toen hij eerder deze maand in Kiev de leiders van Duitsland, Frankrijk, Italië en Roemenië ontving, die allen een zakenpak en stropdas droegen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: