Dissident One:ㅤEU moet zich voorbereiden op totale afsluiting Russisch gas – DissidentNL

dissident-one:ㅤeu-moet-zich-voorbereiden-op-totale-afsluiting-russisch-gas-–-dissidentnl

23-06-22 06:00:00,

Moskou’s huidige leveringsbeperkingen zijn “erop gericht te voorkomen dat Europa opslagruimte aanvult”, zegt IEA-chef, aldus RT.

Fatih Birol, hoofd van het Internationaal Energie Agentschap (IEA), heeft de EU gewaarschuwd om voorbereid te zijn op de mogelijkheid van een volledige stopzetting van de Russische gasexport deze winter, en heeft de leden van het blok opgeroepen om de reeks maatregelen ter voorbereiding op dit scenario uit te breiden, meldde de Financial Times woensdag.

“Europa moet klaar zijn voor het geval het Russische gas volledig wordt afgesloten. Hoe dichter we bij de winter komen, hoe meer we de bedoelingen van Rusland begrijpen,” zei hij, zoals geciteerd door het persbureau.

In zijn commentaar op het feit dat Gazprom vorige week 60% van de gasleveringen via de Nord Stream pijplijn heeft stopgezet, wat volgens het Russische bedrijf louter technisch is, zei Birol dat de “stopzettingen bedoeld zijn om te voorkomen dat Europa zijn voorraden bijvult en om de invloed van Rusland in de wintermaanden te vergroten”.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: