Michiel Rietveld: – Inspiratiebrieven

23-06-22 04:07:00,

Natuurwezensweek 24 -30 juli

Voor deze cursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Dit is een week waarin we optimaal buiten zijn. We willen de natuurwezens immers nader komen, beleefbaar maken. Ze wachten op ons, maar ze zijn nét van de andere kant van de fysiek-stoffelijke wereld. Het zijn de dienstbare helpers van de scheppende machten, de bouwvakkers van…lees verder (volg de link naar de website).

Esoterische week 25 sept – 1 okt

Deze cursus is nieuw in Centrum La Genête!

De diepste beschouwing die Rudolf Steiner geeft over wereldwaarheden is de kroon op zijn werk: de esoterische cyclus. Ik vind ze tot op de dag van vandaag de meest actuele en inspirerende lessen die hij gegeven heeft. Geen eenvoudige kost natuurlijk! Je moet al heel wat voorbereiding gedaan hebben en een aantal stappen gezet hebben, zodat je jezelf al representant voelt in het dagelijks leven van wereldwaarheden. Het is belangrijk dat je jezelf representant voelt van de antroposofie.

Voor mensen die de kracht putten voor hun leef- en/of werkinspiratie uit de antroposofie of daar graag een verdieping aan willen geven.

In een afwisselend programma wordt de inhoud van de 19 esoterische lessen die Steiner in 1924 gegeven heeft voor dit tijdsgewricht doorgewerkt en besproken. Je krijgt een helder beeld van de omvang en diepte van dit panorama en het sterkt je op de weg die je al ingeslagen bent.

Centraal staat de vraag “Wie ben ik in het diepst van mijn wezen?”.

We zullen met elkaar een aantal van de ondersteunende mantra’s doen. Daar heb ik al vele jaren ervaring mee opgedaan in Nederland en blijkt telkens een diepe indruk achter te laten.

Voor mensen die werken in een antroposofisch instituut of beroep is het eigenlijk een noodzakelijke verdieping. Voor hen die de esoterische cyclus in het kader van de Vrije Hogeschool voor Geesteswetenschappen ooit al eens volgden is dit een uitgelezen kans om weer aan te haken, dan wel weer op te pakken.

Evangelieweek 13 – 19 november

Dit is óók een nieuw thema in Centrum La Genête!

In de Evangeliën staan tal van wereldwaarheden vermeld in beeldentaal en vergelijkingen. Het is dan ook een Godsgeschenk dat de moderne, eigentijdse ingewijde deze beeldentaal voor het huidige dan wel nodige bewustzijn met levendige begrippen nieuw heeft geformuleerd.

Het engelwoord van de 4 Evangeliën kwam tot de mensheid in een tijd dat deze erg aan het verleden hing. Het werd destijds in beelden en vergelijkingen gegeven maar dat ligt nu anders. Sinds aartsengel Michaël weer de leiding heeft over de mensheid (sinds 1879) doet hij iets nieuws. In plaats van dat hij met zijn kosmische intelligentie, zoals vroeger, door de mensen heen werkt, wijst hij nu de richting aan die wij in vrijheid kunnen gaan…….of niet natuurlijk. Nu wijst hij ondubbelzinnig naar ‘jullie dienen nu zelf te leren begrijpen’.

In de 5e Na-Atlantische Cultuurperiode doet de hoge ingewijde Rudolf Steiner het ons voor aan de hand van wat hij zelf geschouwd heeft in de Akasha Kroniek. Hij heeft de evangelie inhoud voor de huidige mens weer bereikbaar gemaakt in het wakkere bewustzijn. Aan veel beelden uit de 4 evangeliën wordt deze week gewerkt. De nadruk ligt op hoe het Johannes Evangelie begrepen kan worden, dan wel bedoeld werd.

Meer informatie en aanmelden kan via de website.

Je kunt ons ook een email sturen.

Lichtwortel

Begin juni 2022 hebben mijn zoon Joris en vriendin Linda het hele pakket van Lichtwortel van ons overgenomen. Dus het onderhouden van de contacten met de producenten in Nederland, het verwerken en de verzending. Nieuw daarbij is dat zij een website hebben waar inhoudelijke informatie te vinden is over lichtwortel, waar onze lichtwortel vandaan komt en hoe de verwerking wordt gedaan en er is een webshop aan gekoppeld waar de lichtwortel ook in stralingsarme potjes te koop zal zijn. http://www.lichtwortel.nl is binnenkort online. Informatie hierover volgt later!

Truuska en ik hebben na 18 jaar dat we de Lichtwortel in Nederland op de kaart hebben gezet daar dus een punt achter gezet. Wij danken al onze klanten uit het verleden en hopen dat deze stap de Lichtwortel tot een “booming” onderwerp gaat maken.

Bestellingen kunnen nu nog gewoon via de mail.

We verkopen het mooie lichtwortelpoeder in zakjes van 60 gram (30 euro ex. verzending) en 100 gram (45 euro ex verzending).

Verdere activiteiten in Centrum La Genête

Wil je bij ons, in Centrum La Genête, een cursus of activiteit organiseren dan kan dat! Het thema waarop samengewerkt wordt die week kan van alles zijn. Wat dat betreft is de enige verandering dat ik het niet meer aanbiedt maar dat je zelf zorgt voor een thema, een focus, en dat je een groepje van minimaal 7 personen bij elkaar brengt. Het regelen van data, verzorgingsniveau en kosten gaat via Joris en Linda.

Een heerlijke vakantie of verblijf voor een prachtige periode van rust en bezinning is bij ons zeer mogelijk en aan te bevelen! We proberen een vrijplaats voor zingeving te zijn.

Kijk op Centrum La Genête voor meer info.

Privébericht

Over de gezondheid van TruuskaMaria. Ongeveer twee maanden geleden is zij gestopt met de reguliere medicijnen om het hart van haar tot de orde te roepen. De bijwerkingen van pijn in buik, borst en hoofd hadden ons al een half jaar geleden gebracht tot het geleidelijk minderen tot 1/6 van elke pil. Kleiner kon gewoon niet met die kleine pilletjes. De antroposofische geneesmiddelen neemt ze nu al ruim een half jaar trouw. Gezond worden is een langdurig proces. Ze wordt dan ook steeds sterker! En….met je 70e hoeft het niet allemaal in één keer klaar te zijn. Maar dat is lastig om toe te laten als je vanuit de opvoeding altijd gewend bent geweest om te “buffelen”.

Laatste inspiratiebrief van mijn hand

Na deze brief is het plan er nog ééntje te schrijven. Dat wordt dan de 12e inspiratiebrief die omstreeks begin september verstuurd wordt. Centrum La Genête staat niet stil en blijft in ontwikkeling…daarover lees je dan meer. Stay tuned!

Vooraankondiging

Eind van dit jaar verschijnt mijn 4e boek. Het heeft de werktitel nu: “40 jaar Kraaybeekerhof” met als ondertitel “Een leven met BD”. Met kleine bijdragen van leidinggevenden, bestuurders, docenten, boeren en tuinders van Kraaybeekerhof en natuurlijk van cursisten. Verluchtigd met enkele foto’s. Ik denk dat het boekje van ongeveer 100 bladzijden alleen bij ons te bestellen is via contact@michielrietveld.nl

Ook verkrijgbaar via bovenstaand mailadres: 

  • Weekspreukenboek – Ziele-echo van het wereldwoord                   (20 euro excl. verzending)

Verkrijgbaar via de boekhandel:

  • Houden van de aarde
  • Wordt vervolgd (Houden van mensen) – de logica van karma en reïncarnatie
  • Houden van sterren en planeten

Vrienden van Centrum La Genête

De toekomst van Centrum La Genête gaat er anders uitzien dan tot op heden het geval is geweest, dat las je ook in deze inspiratiebrief. We ontwikkelen door…natuurlijk! Zo hebben we inmiddels al vanuit allerlei hoeken ondersteuning ontvangen in het proces van enerzijds vermindering van mijn lesactiviteiten en anderzijds voortgang geven aan een VRIJPLAATS VOOR ZINGEVING hier in La Genête. Onze wens is inspirerende cursusactiviteiten te mogen faciliteren op deze prachtige plek. Hierover vertellen we je later meer. Wil je je (alvast) aansluiten bij ons? Stuur een mailtje!

Wil jij een bijdrage doen aan het Steunfonds Centrum La Genête? Het wordt benut om cursussen voor eenieder toegankelijk te maken, voor onderhoud en ontwikkeling van het cursuscentrum. Gebruik daarvoor dan dit bankrekeningnummer NL79TRIO0212183109 t.n.v. M. Rietveld o.v.v. Steunfonds Centrum La Genête. Wij zijn enorm dankbaar.

We wensen je een zalige zomer!

Hartelijke groeten van Team Centrum La Genête,
Michiel en TruuskaMaria, Joris en Linda
21 juni 2022
%d bloggers liken dit: