NachDenkSeiten:ㅤDIE LINKE voor het partijcongres – kroniek van een ondergang

nachdenkseiten:ㅤdie-linke-voor-het-partijcongres-–-kroniek-van-een-ondergang

23-06-22 09: 00,

Aan het begin van het jaar kon men lezen dat Gregor Gysi voor enkele dagen de rol van de verteller in de musical “Rocky Horror Show” op zich zou nemen. Om een horrorshow van de afgelopen jaren te beleven, hoefde een naar LINKS neigende burger echter zeker niet naar de frivole enge musical van Richard O’Brien te gaan – het was voldoende om de gebeurtenissen van de partij te volgen: Het vasthouden aan mislukte strategieën, het publieke gekrakeel en de welig tierende politieke conformiteit leverden geen goed beeld op. Nu vindt dit weekend in Erfurt het nationaal partijcongres van LINKS plaats, waar waarschijnlijk baanbrekende beslissingen zullen worden genomen over de vraag of deze partij een toekomst zal hebben of niet. In dit eerste deel wordt uiteengezet hoe deze situatie tot stand is gekomen. Het tweede deel gaat over de vraag wat we kunnen verwachten van het komende partijcongres. Door Robert Schiffmann

De verkiezingsresultaten bij de federale verkiezingen 2021 (4,9%) en bij de deelstaatverkiezingen (Schleswig-Holstein 1,7%, NRW 2,1%) waren dit jaar bedroevend. Het is alleen dankzij Gregor Gysi, Gesine Lötzsch en Sören Pellmann en de rechtstreekse mandaten die zij wonnen dat DIE LINKE überhaupt nog in de Bundestag zit. Maar het is niet alleen sinds gisteren dat DIE LINKE steeds slechter presteert bij verkiezingen. Ten laatste sinds de Europese verkiezingen 2019, waarbij DIE LINKE slechts 5,5% van de stemmen haalde, verkeert de partij in een ware crisis. In die tijd ontwierp Jörg Schindler, nationaal directeur van de partij, een verkiezingscampagne die “speciale aandacht” besteedde aan het electoraat van de Groenen en de kritiek op de EU en haar grondwettelijkheid afzwakte.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: