NachDenkSeiten:ㅤKlingbeil (SPD): “Zie militair geweld als een legitiem politiek middel”.

nachdenkseiten:ㅤklingbeil-(spd):-“zie-militair-geweld-als-een-legitiem-politiek-middel”.

23-06-22 08: 00,

Ook Willy Wimmer (CDU): De Oostenrijkse diplomaat praatte non-stop met de Amerikaanse vertegenwoordiger. Het gesprek was zo luid in het Lufthansa vliegtuig op weg van Belgrado naar Frankfurt dat de andere passagiers niet anders konden dan luisteren naar wat de man uit Wenen voortdurend voorstelde aan de man uit Washington. Amerika moet “leiderschap” tonen in de Balkan, leiderschap, leiderschap. Beide heren waren op weg naar Rambouillet, de laatste nagel aan de doodskist van de oorlog tegen Joegoslavië.
Achteraf gezien hebben de VS met dit “leiderschap” de oorlog teruggebracht naar Europa. Daarbij hadden zij de aanmoediging uit Wenen zeker niet nodig. Ten laatste sinds de Wolfowitz Doctrine van dat jaar 1991, was het voor iedereen duidelijk wat de VS in Europa wilde. Zij verklaarden dit later ondubbelzinnig op de Conferentie van Bratislava 2000. Generaal Eisenhower’s strategische fout van het jaar 1944 moest worden rechtgezet in de Balkan. Eisenhower had 1944 nog steeds afgezien van het stationeren van Amerikaanse grondtroepen in de Balkan. Daar moest in de jaren negentig verandering in komen, zoals het grootste Amerikaanse veldkamp “Bond Steel” in Kosovo duidelijk moest maken. Maar het was ook een kwestie van het terugdringen van de bestaande en van oudsher gegroeide Russische invloed van de Adriatische Zee tot achter de Wolga. Een nieuw “ijzeren gordijn” over het Europese continent moest Moskou voorgoed buiten het door de Amerikanen gedomineerde Europa houden. Moskou zou zijn Europese plaats verliezen en niet langer tot de Europese familie van naties behoren.

Heeft wat de VS sindsdien heeft gedaan, en niet alleen in Europa,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: