NachDenkSeiten:ㅤMacron krijgt extreem-rechts aan boord

nachdenkseiten:ㅤmacron-krijgt-extreem-rechts-aan-boord

23-06-22 10: 30: 00,

De president van de rijken, zoals Emmanuel Macron in Frankrijk ook wel wordt genoemd, blijft zijn naam eer aandoen: zijn politieke alliantie “De Marchers” heeft zojuist de absolute meerderheid in het parlement verloren, en Macron schurkt al tegen de extreem-rechtse Marine Le Pen aan. De Rassemblement National (RN) van deze laatste partij zit ook in het parlement, en is een steeds opkomende oppositiepartij. Samen staan we sterk, denkt Macron, of het nu extreem-rechts is of niet. Dit is een opzettelijk berekende en uitgevoerde schending van het taboe die de geëngageerde inspanningen van progressieve krachten voor een socialer, rechtvaardiger Frankrijk terugdringt. Het belangrijkste is om aan de macht te blijven, dat is de berekening van Macron. Een tussenkopje van Frank Blenz

Voor de linkse alliantie NUPES moet het een aanfluiting lijken dat de bourgeois in bed kruipen met extreem-rechts: wat altijd categorisch is afgewezen door Macron en co. kan nu politiek dagelijkse kost worden in het Franse parlement: de samenwerking en het bundelen van de stemmen bij het aannemen van wetten. Macron trekt deze bittere troef uit omdat zijn marskramers geen absolute meerderheid hebben, de dagen van doorregeren zijn net voorbij. Dus …

Emmanuel Macron is een koude, cynische machtspoliticus, een (nog) succesvolle ook. Marine Le Pen, die aanvankelijk door Macron werd verslagen in het verkiezingsduel om het presidentschap, past ook in deze categorie van politici. Nu, na de parlementsverkiezingen, verkeert zij echter in een soort topvorm als leider van haar succesvolle RN in het parlement, zonder dat zij zelf een intensieve bijdrage hoeft te leveren. In Frankrijk is extreem-rechts enorm in opkomst omdat Macron en zijn burgerlijke, reactionaire krachten hen niet bestrijden,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: