Pontius Pilatus versie 2.0 wast zijn handen in onschuld: EU zegt: “Wij hebben de mensen nooit gedwongen het COVID-19 vaccin te krijgen

pontius-pilatus-versie-2.0-wast-zijn-handen-in-onschuld:-eu-zegt:-“wij-hebben-de-mensen-nooit-gedwongen-het-covid-19-vaccin-te-krijgen

23-06-22 05:43:00, © Santeri Viinamäki / Wikimedia (CC BY-SA) Een hoge ambtenaar van de EU heeft het lef gehad te beweren dat het blok nooit mensen ertoe heeft aangezet zich te laten prikken tegen Covid. Haar bewering stuitte niet verrassend op ongeloof van critici.

Eurocraat Věra Jourová verbaasde dinsdag de toeschouwers toen zij beweerde dat het blok nooit druk heeft uitgeoefend op de burgers om zich te laten prikken om hen toegang te geven tot openbare diensten. Zij zei dat beweringen van het tegendeel waren verspreid door wat zij omschreef als “anti-vaccin activisten”, bericht Eutimes.net.

Breitbart bericht:

Het komt nu het blok zich voorbereidt op de vernieuwing van zijn transnationale systeem van COVID-19 paspoorten, die aantonen of een houder al dan niet gevaccineerd en/of geboosterd is tegen de ziekte, waarvan één Europarlementariër aan Breitbart Europe vertelde dat het een instrument is dat de lidstaten van de EU in staat stelt hun eigen bevolking in lockdown te plaatsen.

Ondanks de geplande vernieuwing van de COVID-passen van de EU, en ondanks de publieke belangstelling van het blok in het verleden voor de invoering van een in de hele Unie geldend stelsel van verplichte vaccinatie, beweerde Věra Jourová – de EU-commissaris voor “Waarden en Transparantie” – tijdens een vergadering van het Speciaal Comité van het blok voor de COVID-19 pandemie, dat de organisatie zelfs nooit overwogen had om de mensen te dwingen zich te laten vaccineren.

“Wij hebben de mensen nooit onder druk gezet om zich te laten vaccineren als voorwaarde voor toegang tot openbare diensten of gezondheidsdiensten,” zei de commissaris tegen de commissie, terwijl zij ook beweerde dat de EU zelfs nimmer  had “overwogen of zelfs maar in een of andere wet of … verplichting vastgelegd om zich te laten vaccineren (sic).”

Jourová daarentegen zei dat beweringen van het tegendeel, namelijk dat “als je niet gevaccineerd bent, je niet… in de openbare ruimten mag komen of geen toegang [krijgt] tot de diensten (sic)”, vooral werden rondgebazuind door wat zij omschreef als “anti-vaccin activisten”.

Terwijl Jourová enigszins zeker lijkt van haar bewering, werd die door anderen met ongeloof begroet, waarbij met name volksvertegenwoordiger Cristian Terhes in het Europees Parlement zich afvroeg of de commissaris wel “serieus” was met de verklaring die zij aflegde.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: