Russisch succes in de Donbas versnelt

russisch-succes-in-de-donbas-versnelt

23-06-22 06:58:00, Dode Oekraïner Wanneer het uber-neo-con Institute for the Study of War schoorvoetend toegeeft dat Rusland de Oekraïners in de Donbas in mootjes hakt, is dat een onmiskenbaar teken dat er iets groots aan de hand is. Hier is de spin van de ISW:

Versterkte Russische luchtverdedigingssystemen in Oost-Oekraïne beperken steeds meer de doeltreffendheid van Oekraïense drones, waardoor een belangrijk Oekraïens vermogen in de oorlog wordt ondermijnd.

De Russische strijdkrachten blijven ten zuiden van Lysychansk terrein winnen en zullen de stad waarschijnlijk in de komende dagen bereiken, hoewel het onwaarschijnlijk is dat zij het gebied Severodonetsk-Lysychansk snel zullen veroveren.

De Russische strijdkrachten zetten hun offensieve operaties in de richting van Slovyansk voort en maakten kleine vorderingen.

De Russische strijdkrachten intensiveren hun pogingen om de Oekraïense communicatielijnen langs de T1302 Bakhmut-Lysychansk snelweg te blokkeren, ter ondersteuning van de Russische operaties richting Lysychansk.

De Russische strijdkrachten concentreerden zich op verdedigingsoperaties langs de Zuidelijke As en hebben wellicht marginale winst geboekt in de Oblast Mykolaiv.

De Russische autoriteiten gaan door met maatregelen om de economische integratie van de bezette gebieden te vergemakkelijken.

Hoewel zij toegeven dat Rusland gestaag oprukt in de Donbass, proberen de ISW’ers de situatie ter plaatse te bagatelliseren door te beweren dat de overwinningen “gering” zijn. Zij zijn niet gering. De analyse van de ISW doet mij denken aan Leo DiCaprio in de Titanic, die zich vastklampt aan het drijvende hoofdeinde van een bed terwijl hij doodvriest. Hier zijn twee voorbeelden:

Leden van de Russische militaire gemeenschap blijven commentaar leveren op de tekortkomingen van de Russische troepenmacht, die tastbare gevolgen hebben voor het moreel en de discipline van de Russen die in Oekraïne vechten.

Oekraïense strijdkrachten hebben op 22 juni een drone-aanval uitgevoerd (waarschijnlijk met een rondvliegende munitie, hoewel dit niet bevestigd kan worden) op een Russische olieraffinaderij in Novoshakhtinsk, Rostov Oblast.

En wat is het bewijs van ISW voor Russische tekortkomingen? Een blogger in Rusland die beweert oud-militair te zijn. De blogger, Yuri Kotyenok, houdt vol dat de Russen onwillige “rekruten” onder druk zetten om de uitgedunde Russische troepensterkte te versterken. In godsnaam, wil iemand de ontmoedigde, terneergeslagen Russische troepen (sarcasme alert) laten weten dat hun vooruitgang in de Donbas een illusie is (zo impliceert ISW)?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: