The Saker: The Musket and the Noodle Stall: Een Strategische Vergelijking

the-saker:-the-musket-and-the-noodle-stall:-een-strategische-vergelijking

23-06-22 10: 56: 00,

Door Fred Reed voor de Saker Blog

In grote lijnen zien we in de wereld van vandaag een strijd tussen de Chinese economie en het Amerikaanse leger, tussen Chinese dynamiek en Amerikaanse dwang. Zeker, China heeft een leger en de VS heeft een economie. Maar de nadruk en de geest zijn zoals beschreven.

De Verenigde Staten geven voorrang aan het leger boven de civiele economie, waarbij de militaire uitgaven toenemen ten koste van de interne infrastructuur en de sociale behoeften. China daarentegen concentreert zich op de interne infrastructuur en de handel daarbuiten. Ik vraag me af of de Amerikanen zich bewust zijn van de omvang hiervan. En de waarschijnlijke gevolgen ervan.

Wie de Aziatische pers leest –Asia Times, Nikkei Asia, de South China Morning Post, de Global Times, en diverse tech-sites – ziet een constante stroom van infrastructuurprojecten in China en oprukkende handel daarbuiten. Zoals wellicht velen weten promoot China het Belt and Road Initiative,

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: