VS wil minder olie leveren aan de EU

vs-wil-minder-olie-leveren-aan-de-eu

23-06-22 08: 31: 00,

Om de EU ertoe over te halen strengere sancties tegen Rusland in te stellen, hebben de VS onder meer beloofd Amerikaanse olie aan de EU te verkopen. Dat zal waarschijnlijk toch niet gebeuren.

De VS heeft altijd dichter bij zijn hemd dan bij zijn broek gestaan, en daarom kan het nauwelijks als een verrassing komen dat de VS niet de hoeveelheden olie zullen leveren die zij aan de EU hebben beloofd in ruil voor het aanvaarden van de boycot van Russische olie. In de VS is inflatie het belangrijkste binnenlandse probleem, en dan vooral de benzineprijzen, die in de VS nog nooit zo hoog zijn geweest als nu. Dit zet de regering van de VS onder druk om op de een of andere manier te reageren, en daarom wordt er in de VS over gesproken om minder olie uit te voeren om de binnenlandse prijzen te stabiliseren. Hoe minder olie er wordt uitgevoerd, zal niet alleen de EU tekort komen, maar ook de wereldmarkten en de olieprijzen verder doen stijgen.

Deze informatie, die niet geheel onbelangrijk is voor de mensen in Europa, was slechts een bijzin in het verslag van de VS-correspondent op het Russische avondnieuws van 23.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: